Foto: Publicitātes foto

Par atkāpšanos no Lietuvas Basketbola federācijas (LBF) prezidenta amata federācijas valdes sēdē trešdien paziņojis Arvīds Sabonis, vēsta "delfi.lt".

Līdz ar Saboni savu posteni ir pametis arī federācijas viceprezidents Antans Goga.

Par aiziešanu no LBF Sabonis nolēmis vēl Eiropas čempionāta laikā, pirms otrā posma spēles starp Lietuvu un Franciju, un to veicinājusi Lietuvas izlasei veltītā kritika publiskajā telpā.

"Es atnācu, lai palīdzētu basketbolam. Kaut kas ir izdarīts, kaut kas būs redzams tikai pēc laika," saka Sabonis. "Es esmu gandarīts par lietuviešu basketbolistu sniegumu [Eiropas] čempionātā. Paldies trenerim, kurš tik īsā laikā sasniedza maksimālo."

Sabonis pārmet masu medijiem negatīvo attieksmi pret basketbola izlasi, tās vadību un darbu. "No pirmās dienas, kad par galveno treneri tika iecelts Kazlausks, sākās spiediens," viņš norāda. "Nezinu, kādi tam bija motīvi. Nonāca pat līdz apvainojumiem. Vīri atbrauca pēc savas vēlēšanās, viņi "pacēla" Lietuvu. Es vienu nevaru saprast - mēs priecājamies par basketbolu, bet tajā pašā laikā no pirmās dienas cenšamies to "nosmacēt". Kritika ir vajadzīga, bet nevajag izdomāt velns zina ko. Čempionāta beigās bija sajūta, ka izlase tur ir iemesta un viņiem uzreiz sāka šaut mugurā. Nekad nesapratīšu, ko kurienes rodas tāds naids. Es vienmēr esmu gribējis paveikt ko labu, bet šodien viss tika pabeigs - es iesniedzu dokumentus [par aiziešanu no amata]."

"Ciest nevaru intrigas, nemāku un negribu tajās piedalīties. Es aizeju," teica Sabonis, kurš LBF prezidenta amatā nostrādājis divus gadus.

Bijušais prezidents nosauca arī mediju, kurš, viņaprāt, strādājis neētiski - BasketNews.lt.

LBF valdes sēdē trešdien bija jāizskata arī jautājums par izlases treneri, taču Kazlausks savu amatu it kā esot saglabājis. "Par to nerunājām. Pagaidām treneris nekādu lēmumu nav pieņēmis," izteicies federācijas preses sekretārs Daļuss Matvejevs.

LBF prezidentu no amata atstādināt drīkst federācijas konference, kas tiks sasaukta tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!