Foto: DELFI

Liepājā nākamajā mēnesī norisināsies pirmais Eiropas senioru basketbola asociācijas (ESBA) čempionāts, kurā piedalīsies arī tādas zvaigznes kā Arvīds Sabonis un Šarūns Marčuļonis, informē turnīra rīkotāji.

Šāds turnīrs astoņās dažādās vecuma grupās norisināsies pirmo reizi, turklāt tā laikā tiks aizvadīta arī paraugspēle, kurā piedalīsies vairākas bijušās Lietuvas basketbola zvaigznes, kā arī Liepājas pilsētas amatpersonas un spēlētāji no šī turnīra komandām. Tiesa, vairums no bijušajām kaimiņvalsts zvaigznēm jau sasniegušas 50 gadu slieksni, tāpēc viņu dalība šajā mačā būs simboliska.

Kā spilgtākie basketbolisti šajā paraugspēlē būs Sabonis un Marčuļonis, kuri ir 1988.gada olimpisko spēļu čempioni, turklāt aizvadījuši lieliskas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kļūstot par pasaules mēroga zvaigznēm.

Tāpat sagaidāms, ka šajā mačā piedalīsies arī Latvijas vicečempionu "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts un Romans Brazdauskis, kuri arī savulaik bijuši daļa no Lietuvas basketbola zelta paaudzes.

ESBA čempionāts no 21. līdz 28.jūnijam norisināsies Liepājas olimpiskajā centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!