Foto: LETA

Šī veida Latvijas izlasei uzvara bija ļoti nepieciešama pārliecības gūšanai, pēc panākuma Pasaules kausa atlasē pār Zviedrijas komandu uzsvēra Latvijas komandas kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas basketbolisti svētdien, 26. novembrī, guva savu pirmo panākumu 2019. gada Pasaules kausa atlasē, Eiropas zonas B grupas otrajā mačā ar 82:73 pieveica Zviedriju. Pirms tam piektdien Latvijas izlase viesos pirmajā mačā ar 73:85 piekāpās Turcijai.

"Mums vajadzēja vienu uzvaru, lai mēs paši saprastu, ka esam laba komanda. Protams, žēl, ka neesam visi (labākie) spēlētāji, bet jāspēlē ar tiem, kas ir. Pirmā spēle pret turkiem bija grūta, jo daudzi no šī sastāva nav spēlējuši tādā atmosfērā. Pirmo puslaiku pret Turciju nospēlējām labi, bet otrajā netikām galā ar spriedzi," saka Blūms. "Tagad mums trīs mājas spēles. Zviedrus uzvarējām, vēl divas uzvaras jāpaņem februārī. Labi, ka mums tāds grafiks. Pēc tam spēles jūnijā, un tur jau varbūt kāds palīdzēs."

Blūms otrajā puslaikā iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, kas ļāva Latvijai atgūties. "Mani trijnieki bija kā tāds dzinulis. Tad jau spēle aizgāja tālāk."

Tikmēr Latvijas izlases centrs Anžejs Pasečņiks sacīja, ka Blūms pārtraukumā ģērbtuvēs kārtējo reizi apliecinājis sevi kā izlases kapteinis. "Tas ir kapteiņa darbs. Jānis var pateikt (skarbāku vārdu), ja vajag. Mēs viņu ņēmām vērā, un tas arī palīdzēja uzvarēt."

"Pirmais puslaiks bija smags. Viņi daudz punktus iemeta no apakšas, nesavācām atlēkušās bumbas. Smaga spēle. It kā grūti gūstam punktus, bet tad viņi viegli uzreiz iemet. Bet pārtraukumā izrunājām lietas un otrajā puslaikā sakārtojām spēli," žurnālistiem sacīja Pasečņiks.

Lai gan Latvijas izlase no Turcijas pārradās vien sestdien dienas otrajā pusē, daudzie pārlidojumi nebija smagi ietekmējuši basketbolistus, uzskata Pasečņiks. "Mums varbūt nedaudz smagāk bija skriet, jo daudzi pārlidojumi. Piemēram, es no Kanārijām lidoju 10-11 stundas, tad te patrenējos un atkal pārlidojumi. Bet mēs visi profesionāli piegājām lietām, laicīgi aizgājām gulēt. Var teikt, ka labi sagatavojām savus ķermeņus spēlei."

Tagad Latvijas basketbolisti atgriezīsies savos klubos, bet nākamo reizi kopā sanāks februārī. Tad Latvijas izlase aizvadīs divus mačus mājās - 23. februārī pret Ukrainu un 26. februārī pret Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!