Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sanantonio "Spurs" un Toronto "Raptors" vienojušās par ievērības cienīgu maiņas darījumu, kurā iekļauti četri spēlētāji, tostarp līgas zvaigznes Kavai Lenards un Demars Derozens.

Jau iepriekš ASV medijs ESPN ziņoja, ka Lenards uz "Raptors" pārcelsies kopā ar Deniju Grīnu, kurš vēl jūnijā pagarināja līgumu ar "Spurs". Savukārt "Raptors" pretējā virzienā bez Derozana nosūtīs arī austrieti Jakobu Peltlu un 2019. gada pirmās kārtas drafta izvēli.

Šādu informāciju trešdien savā mājaslapā apstiprināja "Spurs" vienība.

Kā zināms, Sanantonio komandā iepriekšējās divas sezonas pavadīja arī latvietis Dāvis Bertāns, kurš ar klubu nupat noslēdza jaunu divu gadu līgumu.

Lenards iepriekšējos gados bija neapstrīdams "Spurs" līderis. 2014. gadā Sanantonio klubs izcīnīja līdz šim savu pēdējo NBA čempiontitulu, un tieši Lenards tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pirms gada viņš bija viens no pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet vidēji mačā basketbolists iemeta 25,5 punktus.

Pagājušajā sezonā Lenards savainojuma dēļ nospēlēja vien deviņas spēles, gūstot 16,2 punktus. Savukārt vidēji karjeras laikā viņš guvis 16,3 punktus, sakrājis 6,2 atlēkušās bumbas un atdevis 2,3 rezultatīvās piespēles. Tikmēr izslēgšanas spēlēs Lenards izcēlies ar 16,5 punktiem, 7,3 atlēkušajām bumbām un 1,9 rezultatīvām piespēlēm.

Basketbolists līdz šim pierādījis, ka ir viens no labākajiem aizsardzības spēlētājiem līgā.

Derozens jau vairākus gadus ir "Raptors" spilgtākais basketbolists, bet iepriekšējā sezonā viņš regulārajā čempionātā 80 spēlēs vidēji iemeta 23,0 punktus un veica 5,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņam desmit spēlēs caurmērā 22,7 punkti un 4,0 rezultatīvas piespēles.

Visas savas deviņas NBA sezonas Derozens pavadīja "Raptors" komandā.

Tiesa, kā viens no lielākajiem trūkumiem Derozena arsenālā tiek minēta aizsardzība, kas "Spurs" komandā ierasti bijusi viena no panākumu atslēgām.

"Raptors" savā īpašumā ieguva arī aizsargu Grīnu, kurš aizvadītajā regulārajā sezonā 70 mačos sakrāja vidēji 8,6 punktus, 3,6 atlēkušās bumbas un 1,6 rezultatīvās piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā piecos dueļos Grīns guva 4,2 punktus, 2,2 atlēkušās bumbas un 0,2 rezultatīvās piespēles.

Savukārt uzbrucējs Peltls, kurš nonācis "Spurs" vienībā, pagājušajā sezonā neizlaida nevienu regulārā čempionāta maču, vidēji gūstot 6,9 punktus un sakrājot 4,8 atlēkušās bumbas, kā arī viņš veica 1,2 blokus vidēji mačā. Vēlāk izslēgšanas mačos Peltls sakrāja 5,4 punktus un četras atlēkušās bumbas.

Pirms tam gan izskanēja informācija, ka Lenardam neesot ne mazākās intereses spēlēt Toronto komandā.

Jau labu laiku tika runāts par Lenarda došanos prom no "Spurs", jo viņam bija nesaskaņas ar klubu. Spēlētājam līgums ar Sanantonio vienību bija vēl uz nākamo sezonu, tomēr "Spurs" izmantoja iespēju viņu aizmainīt.

Starp Lenarda kārotājiem bija vairāki klubi, tajā skaitā Losandželosas "Lakers", kuru izvēlējās viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem Lebrons Džeimss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!