Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbolists Sandis Valters ar aģenta starpniecību pašlaik turpina sarunas ar Latvijas klubu "Ventspils" par iespējamu spēlēšanu šīs vienības rindās, laikrakstam "Ventas Balss" atzinis kluba prezidents Aivars Lembergs.

Brāļi Sandis un Kristaps Valteri gatavošanos jaunajai sezonai augusta vidū sāka tieši "Ventspils" komandā, ar kuru nekāda vienošanās par spēlēšanu komandas rindās gan pašlaik nav noslēgta.

Abi spēlētāji teorētiski neizslēdza iespēju, ka varētu kļūt par pilntiesīgiem kluba spēlētājiem, bet Lembergs sākotnēji šādu iespēju noliedza.

"Mans priekšstats sākumā bija, ka šie spēlētāji ir tik dārgi, ka mēs tos vienkārši nevaram atļauties. Kristaps tiešām maksā tik, cik trīs mūsu spēlētāji kopā, bet redzēsim, kā beigsies sarunas ar Sandi," jaunākajā intervijā izteicies Lempbergs.

"Piekritu šo abu spēlētāju treniņiem kopā ar komandu, jo uzskatu, ka tas ir izdevīgi ne tikai viņiem, bet arī ventspilniekiem. Ja runājam par viņu iespējamo spēlēšanu pie mums, tad neesam aizspriedumaini," skaidro Lembergs. "Arī Sandis nav lēts spēlētājs, bet, ja viņš šo summu nedaudz nolaidīs, varētu arī spēlēt mūsu klubā. Atsauksmes par Sandi kā cilvēku ir ļoti labas, tā kā, ja abas puses vienosies, viņš paliks."

K.Valters pagājušo sezonu pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Malagas "Unicaja", taču pēc sezonas viņa līgums netika pagarināts. Aizvadītajā sezonā 30 gadus vecais K.Valters ACB līgā piedalījās 28 spēlēs, vidēji spēlēja 17,8 minūtes, guva 9,4 punktus, atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas un realizēja gandrīz 47% tālmetienu. Savukārt ULEB Eirolīgā Valters 13 spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,1 minūti, guva 8,2 punktus, atdeva 3,1 piespēli un izcīnīja 1,8 bumbas.

K.Valters pagājušajā vasarā uz Malagas komandu pārgāja no citas ACB līgas vienības "Fuenlabrada". Tāpat viņš spēlējis Latvijas komandās "Brocēni"/LMT un "Skonto", kā arī Turcijā, Grieķijā, Vācijā, Itālijā un Krievijā.

Savukārt 33 gadus vecais S.Valters pagājušajā gadā astoto reizi kļuva par Latvijas čempionu. Vietējā čempionātā viņš regulārajā sezonā guva vidēji 10,3 punktus ik mačā, bet izslēgšanas cīņās tika pie 10,1 punkta ik spēlē.

S.Valters Latvijā spēlējis arī "Brocēni", "Skonto" un "ASK Rīga" rindās, bet ārzemēs pārstāvējis Vācijas, Ukrainas un Itālijas klubus.

Aizvadītās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši ar 1-4 zaudēja "VEF Rīga" komandai, kura Kurzemes vienību LBL finālā apspēlēja otro gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!