Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Baltijas Basketbola līgas (BBL) otrā posma - "Top16" turnīra - spēlē trešdien divu Lietuvas komandu duelī "Šiauliai" ar 92:74 (27:16, 25:16, 17:21, 23:21) izbraukumā pārliecinoši pieveica Viļņas "Sakalai".

Tas nozīmē, ka F apakšgrupas pēdējā mačā Latvijas komandai "Valmiera", lai sasniegtu ceturtdaļfinālu, arī obligāti būs jāuzvar "Sakalai" basketbolisti.

Šajā cīņā uzvarētājiem ar 20 gūtiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Rolands Alijevs. Tikmēr "Sakalai" labā 21 punktu guva Aivars Kjausks.

F apakšgrupas kopvērtējumā pa četriem panākumiem sešās spēlēs ir Igaunijas klubam Tartu TU/"Rock" un "Šiauliai", bet tām ar trim panākumiem piecās cīņās seko "Valmiera". Tikmēr "Sakalai" kontā ir piecas neveiksmes piecos mačos.

Grupas pēdējā mačā "Valmiera" piektdien viesos spēkosies ar "Sakalai" basketbolistiem un uzvaras gadījumā garantēs sev vienu no pirmajām divām vietām grupā.

Jau ziņots, ka kopumā BBL otrajā posmā 16 vienības sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katras grupas divas spēcīgākās vienības sasniegs ceturtdaļfinālu, kam sekos pusfināli un fināls.

Pašlaik vietu BBL ceturtdaļfinālā sev jau garantējušas Latvijas komandas "Barons kvartāls" un "Ventspils", bet "Jelgavas" basketbolistiem zudušas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas cīņās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!