Foto: LETA

Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš pirmdien guva deviņus punktus, palīdzot Trento "Dolomiti Energia" komandai panākt izlīdzinājumu Itālijas A sērijas finālsērijā pret cita latvieša Daira Bertāna pārstāvēto Milānas "EA7 Emporio Armani" vienību.

"Dolomiti Energia" vienība savā laukumā svinēja uzvaru ar 77:74 (11:13, 18:21, 23:21, 25:19), sērijā līdz četrām uzvarām rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2.

Siliņš spēlēja 28 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, trāpot vienīgo divpunktu metienu, divus no pieciem tālmetieniem un realizējot vienīgo "sodiņu". Tāpat viņš pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, tiekot pie sešiem efektivitātes rādītāja punktiem.

Tikmēr Bertāns izcēlās ar astoņiem gūtiem punktiem. Viņš spēlēja 17 minūtes, trāpot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem, kā arī iemetot vienīgo soda metienu. Bertāns izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, arī nopelnot sešus efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem teicamu maču aizvadīja Ševons Šīldss, kurš guva 31 punktu, bet "EA7 Emporio Armani" komandā ar 14 punktiem izcēlās Endrū Goudeloks.

"Dolomiti Energia" uzvaru nodrošināja vien pēdējā ceturtdaļā, pirms kuras bija iedzinējos ar 52:55. Tomēr pēc tam mājinieki veica izrāvienu 12:2, spēles pēdējās divās minūtēs ne bez problēmām pārsvaru nosargājot.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos savā laukumā uzvarēja "EA7 Emporio Armani", gūstot panākumus ar 98:85 un 90:80, bet trešajā mačā Trento komanda savā laukumā bija pārāka ar 72:65.

Sērijas piektā spēle trešdien notiks Milānas kluba laukumā.

Jau ziņots, ka pirms tam ceturtdaļfinālā "EA7 Emporio Armani" ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October", bet "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas"

Savukārt pusfinālā Milānas klubs ar 3-1 pārspēja Brešas "Germani Basket" vienību, kamēr Trento komandas basketbolisti ar 3-1 uzveica pagājušās sezonas čempioni Venēcijas "Umana Reyer".

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!