Foto: LETA

Talantīgais latviešu basketbolists Ojārs Siliņš, iespējams, tomēr neatsauks savu kandidatūru no šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta, gatavojoties doties uz atrādīšanos Memfisas "Grizzlies" komandai.

Iepriekš Siliņš sevi ļoti labi parādīja prestižajā NBA pirmsdrafta treniņnometnē "adidas Eurocamp". Tomēr jau pirms tās tika apgalvots, ka latvietis gatavojas atsaukt savu kandidatūru no šīgada NBA drafta, bet vasarā viņš plāno trenēties individuāli, nepalīdzot Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Tagad kļuvis zināms, ka Siliņš 22.jūnijā uzaicināts atrādīties "Grizzlies" komandai, kas pagājušā gada draftā izvēlējās citu latvieti Jāni Timmu. Portāls "Sportando.com" apgalvo, ka pagaidām gan vēl nav droši zināms, vai Siliņa vārds netiks atsaukts no NBA drafta.

Savukārt portāls "Sportacentrs.com" vēsta, ka Siliņš savu kandidatūru no drafta neatsauks, vizītes laikā ASV atrādoties arī Sanantonio "Spurs" un Detroitas "Pistons" vienībām.

Pēdējā diena, kad basketbolisti var atsaukt sevi no NBA drafta, lai tajā varētu piedalīties nākamgad, ir 16.jūnijs. Ja Siliņš patiešām dosies uz ASV, sagaidāms, ka viņš no drafta kandidātu pulka netiks atsaukts.

Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs spēlē Itālijas augstākās līgas klubā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kur aizvadītajā sezonā izkaroja stabilu vietu pamatsastāvā un regulāri demonstrēja atzīstamu sniegumu. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet Itālijas A sērijas čempionātā "Grissin Bon" netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Vēl pirms latvieša pieteikšanās NBA draftam tika uzskatīts, ka viņš to darīs izpētes nolūkos, lai apzinātu līgas klubu interesi par saviem pakalpojumiem. Vēlāk pats basketbolists apgalvoja, ka izlēmis palikt "Grissin Bon" komandā arī uz līgumā paredzēto nākamo sezonu.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis uzaicinājis Siliņu uz Latvijas izlasi, kas 30.jūnijā uzsāks gatavošanos 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, tomēr tajā basketbolists nespēlēs.

Siliņš šīs sezonas Itālijas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā.

Kā ziņots, starp šīgada NBA drafta kandidātiem ir arī latvieši Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs.

Latvijas vēsturē līdz šim draftēti trīs spēlētāji. No viņiem visaugstāk tika izraudzīts Andris Biedriņš, kuru 2004.gada draftā ar kopējo 11.numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Tāpat 2011.gadā ar 42.numuru Dāvi Bertānu izraudzīja Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs". Savukārt pērn ar noslēdzošo 60.numuru Memfisas "Grizzlies" izvēlējās Jāni Timmu.

Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!