Foto: LETA

Latviešu basketbolisti Ojārs Siliņš un Anžejs Pasečņiks trešdien iemeta attiecīgi 11 un piecus punktus ULEB Eirokausa otrā posma jeb "Top 16" kārtas spēlēs, tomēr viņu pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus.

Pirmo neveiksmi posmā cieta Siliņa pārstāvētā Itālijas vienība Trento "Dolomiti Energia", kas G apakšgrupas duelī viesos ar 69:97 (16:29, 16:16, 15:26, 22:26) kapitulēja Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Siliņš laukumā pavadīja 23 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva 11 punktus, grozā raidot visus četrus divpunktu metienus un vienu no četriem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā bija četras pārtvertas bumbas, kas deva desmit efektivitātes punktus.

Vēl tikai svētdien "Lokomotiv-Kubaņ" VTB Vienotās līgas ietvaros pamanījās uzvarēt Eiropas basketbola grandu Maskavas CSKA. Līdz ar to "Lokomotiv-Kubaņ" komanda ar divām uzvarām divos mačos izvirzījusies G apakšgrupas vadībā. Vēl trešdien savstarpējā mačā pie pirmās uzvaras mēģinās tikt Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes un Horvātijas komanda Zagrebas "Cedevita".

Tikmēr Latvijas izlases centrs Anžejs Pasečņiks guva piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" ar 70:88 (11:24, 27:16, 13:24, 19:24) viesos piekāpās spēcīgajai Turcijas vienībai Stambulas ""Dariššafaka", kur par titulētā Deivida Blata palīgu strādā latvietis Oskars Ernšteins.

Pasečņiks laukumā bija vien 10 minūtes un 58 sekundes, trāpot divus no trim divpunktu raidījumiem un vienu no diviem soda metieniem, kuriem paguva pievienoja arī trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četrus izprovocētus pārkāpumus un trīs piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes punktus.

Šīs komandas spēlē E apakšgrupā un arī bija pirmajā kārtā uzvarējušas. Pie pirmā panākuma trešdien savstarpējā duelī centīsies tikt Berlīnes "Alba" no Vācijas un vēl viena Stambulas vienība "Galatasaray Odeabank".

ULEB Eirokausā otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, kur aizvadīs divu apļu turnīru. Pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā, kurā martā tiks izspēlētas sērijas līdz divām uzvarām. Eirokausa otrajā posmā spēlē pa trim komandām no Itālijas un Krievijas, ar divām vienībām pārstāvēta Vācija, Turcija un Francija, bet pa vienam klubam ir no Spānijas, Lietuvas, Horvātijas un Melnkalnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!