Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā mačā parādīja mazspēku zem groziem, tāpēc turpinājumā tai nācās spēlēt citādāku basketbolu nekā šosezon plānots, pēc neveiksmes izteicās vienības galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" ar rezultātu 71:80 (15:14, 16:25, 16:22, 24:19) piekāpās kvalifikācijas turnīra mājiniecei Viļņas "Lietuvos rytas" un Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

"Notika tieši tas, no kā visvairāk baidījos - komanda nebija paspējusi saspēlēties. Sagatavošanās cikls mums bija smags, jo vairāki spēlētāji bija aizņemti izlasēs. Tāpat par sevi lika manīt traumas un saslimšanas, kā arī vairāki spēlētāji mums pievienojās salīdzinoši vēlu," pēcspēles preses konferencē izteicās Butauts. "Pie tik aktīvas aizsardzības un spēles stila mums, esot tik nesaspēlētiem, bija ļoti smagi."

""Lietuvos rytas" komanda ir pelnījusi visas uzslavas. Tā pierādīja, ka ir vienība ar pieredzi šajā līmenī un labi nokomplektētu sastāvu," pretiniekus slavēja lietuviešu speciālists. "Puiši ir malači, ka spēja pēdējā ceturtdaļā saglabāt izredzes uz uzvaru, taču visu izbojāja divas neveiksmīgas epizodes cīņā zem groza un garām aizmests svarīgs tālmetiens."

Kā ziņots, vēl pēc trešās ceturtdaļas "Lietuvos rytas" komandai bija pat 14 punktu pārsvars. Tomēr pēdējā ceturtdaļā, spēlējot ar "mazo sastāvu", Latvijas klubs spēja pretiniekus četras minūtes noturēt bez punktiem, tomēr līdz galam viņus nesalauza.

"Lieliski izpaudās mūsu mazspēks cīņā zem groza. Pēc tam, kad bijām spiesti atspēlēties, jau rādījām pavisam citu basketbolu - ne to, pie kāda esam strādājuši. Šis nav tas basketbols, kuru vēlamies šosezon demonstrēt," uzsvēra treneris. "Gani Lavala prombūtnē Anžejs Pasečņiks un Viktos Iļjins darīja visu, ko varēja. Tomēr viņiem ir nepieciešams pieredzējis palīgs - kā saka, akls aklu tālu neaizvedīs."

Eiropas kausa izcīņas izloze gaidāma sestdien un Butauts apzinās, ka Latvijas čempioniem visa sezona vēl priekšā.

"Šis ir tikai sezonas sākums. Mums jāaizmirst zaudējums un jāturpina strādāt pie komandas saspēlēšanās. Ceru, ka šī nedēļa, kas atlikusi līdz VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas sākumam, mums nāks par labu," teica Butauts.

"VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijā spēlēja otro reizi vēsturē - 2011.gadā Latvijas klubs jau pirmajā mačā piekāpās Vācijas vienībai Berlīnes "Alba". Savukārt 2009.gadā Eiropas spēcīgākā klubu turnīra kvalifikācijā piedalījās "Ventspils" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!