Foto: AP/Scanpix/LETA
Lietuvas basketbola klubs Prienu "Vytautas" noslēdzis līgumu ar brāļiem Liandželo un Lamelo Boliem, kuri ASV ir izpelnījušies diezgan skandalozu slavu.

Pēdējā gada laikā Bolu ģimenes vārds nemitīgi tiek pieminēts ASV medijos. Tas galvenokārt ir tāpēc, ka ģimenes galva un basketbolistu tēvs Lavars Bols bieži ar saviem izteikumiem saceļ pamatīgu viedokļu vētru. Viņa dēls Lonzo Bols šogad aizvada debijas sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Losandželosas "Lakers", bet jaunākajiem dēliem pagaidām karjera nav tik veiksmīga.

19 gadus vecais Liandželo Bols iekūlās skandālā Ķīnā, kad ar diviem saviem komandas biedriem no Karolīnas Universitātes (UCLA) komandas tika apcietināti par veikala apzagšanu. Pēc tam viņu uz nenoteiktu laiku izslēdza no basketbola komandas, tāpēc tika nolemts, ka viņam jādodas uz Eiropu un jāsāk profesionāļa karjera. Savukārt 16 gadus vecais Lamelo tomēr nepabeigs mācības vidusskolā, sekojot brāļa piemēram sākt profesionāļa karjeru.

Tā kā Bolu ģimenes vārds nu jau ir pazīstams visā pasaulē, "Vytaytas" komanda izmantoja iespēju popularizēt savu vārdu un noslēgt līgumu ar abiem basketbolistiem. Līgums ir noslēgts līdz sezonas beigām, tomēr komandai būs iespēja to pārtraukt.

"Līgumā būs punkts, ka mēs varam to lauzt pēc mēneša, tāpēc pagaidām tas ir eksperiments. Mēs esam gatavi viņiem dot spēles laiku Baltijas Basketbola līgā. Par spēlēšanu Lietuvas līgā vēl lemsim, kad redzēsim, cik labi viņi ir," Lietuvas Basketbola līgas mājaslapā citēts "Vytaytas" komandas direktors Adoms Kubiļus. "Mēs aprunājāmies ar spēlētājiem un treneriem. Spēlētājiem patika ideja, bet treneri gatavi pieņemt šo izaicinājumu."

Brāļi Boli Lietuvā ieradīsies 4.janvārī, bet debiju BBL varētu piedzīvot 9. janvārī pret Minskas "Cmoki".

Jau tagad "Vytautas" komandas vārds redzams lielāko ASV sporta mediju virsrakstos, bet kluba vadībā lūko atrast arī kādu ASV kompāniju, kas būtu gatava par 50 000 eiro kļūt par sponsoru uz krekliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!