Foto: DELFI.ee

Piecus punktus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien guva latviešu basketbolists Armands Šķēle, bet viņa pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo" izbraukumā ar 78:93 (18:33, 21:17, 23:24, 16:19) zaudēja Kazahstānas vienībai "Astana".

Ar šo spēli "Kalev"/"Cramo" noslēdza turnīra apakšgrupu posma pirmo apli, kura deviņās spēlēs piedzīvoja astoņus zaudējumus.

Šķēle laukumā pavadīja desmit minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un vienīgo tālmetiena mēģinājumu. Vēl latvieša kontā pa vienai atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, kā arī divas piezīmes.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva amerikānis Deivids Saimons, bet "Kalev"/"Cramo" rindās ar 18 punktiem izcēlās Gerts Dorbeks.

A apakšgrupas kopvērtējumā "Kalev"/"Cramo" ar vienu uzvaru deviņās spēlēs ieņem pēdējo, desmito, vietu, bet Astanas klubs ar četriem panākumiem astoņos mačos ir sestajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!