Foto: LETA

Divu Latvijas basketbolistu pārstāvētu komandu duelī Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā Rolands Šmits un viņa Fuenlavradas "Montakit" uzvarēja Saragosas "Tecnyconta", kur spēlē Jānis Blūms.

"Monakit" savā laukumā bija pārāka ar 88:82 (20:18, 20:22, 29:18, 19:24).

Šmits šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 36 sekundēs guva piecus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no četriem tālmetieniem un abus "sodiņus".

Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā trīs atlēkušās bumbas, četras piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un divi efektivitātes punkti.

Savukārt Blūms šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā iemeta piecus punktus. Pieredzējušais basketbolists grozā raidīja vienu no diviem divpunktniekiem un vienu no diviem sodiņiem, bet visi trīs trīspunktnieki lidoja grozam secen.

Vēl Blūma rēķinā viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas lika samierināties ar -3 efektivitātes punktiem.

"Montakit" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija savulaik "VEF Rīga" komandā spēlējušais meksikānis Pako Kruss, kamēr "Tecnyconta" rindās 22 punktus sameta Gerijs Nīls.

Saragosas vienībai pēc šī mača pārtrūkusi četru uzvaru sērija.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Madrides "Real", bet septiņi panākumi astoņās cīņās ir pagājušās sezonas čempionei "Valencia". Ar septiņām uzvarām deviņos mačos seko "Montakir", bet uzreiz aiz tās ar sešām uzvarām astoņos mačos seko Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" un Barselonas "Lassa", kuras sistēmā atrodas Rodions Kurucs.

Piecas uzvaras un sestā vieta ir Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Grankanārijas "Herbalife", kamēr Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar četriem panākumiem ir septītā, bet "Tecnyconta" ar četrām uzvarām deviņos mačos ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!