Foto: FIBA
Spānijas augstākās līgas (ACB) klubs Andoras "Morabanc" piektdien apstiprināja, ka tā rindām piesaistīts Latvijas U-18 izlases basketbolists Valters Vēveris.

Jau iepriekš šonedēļ Vēvera aģents Artūrs Kalnītis tviterī ziņoja, ka basketbolists noslēdzis četru gadu līgumu ar kādu ārzemju komandu, tomēr tās nosaukumu neatklāja. Savukārt ceturtdien ietekmīgais portāls "Sportando" informēja, ka tā ir "Morabanc" vienība, bet piektdien par to paziņoja arī pats klubs, norādot, ka latvietis spēlēs tā otrajā komandā.

Vēveris vēl tikai svētdien Latvijas U-18 izlases sastāvā kļuva par Eiropas vicečempionu. Aizsargs šajā turnīrā caurmērā izcēlās ar 12,9 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Savukārt iepriekšējā sezonā 18 gadus vecais basketbolists pārstāvēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas komandu "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kur vidēji atzīmējās ar 16,1 punktu un 3,6 atlēkušajām bumbām.

Pirms tam jūlijā Andoras "Morabanc" kluba sistēmai pievienojās talantīgais Armands Berķis, kurš arī noslēdza līgumu uz četriem gadiem. Arī viņš šajā vasarā pārstāvēja Latvijas U-18 izlasi.

Arī Berķim paredzēta vieta "Morabanc" otrajā komandā.

Andoras komanda aizvadītajā ACB sezonā regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu, apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Savukārt ULEB Eirokausā "Morabanc" pamatturnīrā neizkļuva no apakšgrupas.

Andoras kluba otrā komanda spēlē Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!