Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar rezultātu 110:113 (31:17, 25:32, 27:23, 27:41) piekāpās Losandželosas "Clippers", turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Spurs" viesos cieta sesto zaudējumu pēc kārtas un izbraukumā nav uzvarējusi kopš 25.februāra.

Bertāns šajā spēlē palika uz rezervistu soliņa.

"Spurs" rindās kārtējo reizi līdera lomu apliecināja Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 35 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt 17 punktus guva Petijs Milss, 13 punktus iemeta Rūdijs Gejs, bet 12 - Braiens Forbss.

Tikmēr "Clippers" komandā ar 31 punktu rezultatīvākais bija Tobias Heriss, 22 punkti bija Lū Viljamsam, 18 punktus iemeta Ostins Riverss, 16 punktus guva Montrezls Herels, bet ar desmit punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Deandrē Džordans.

"Spurs" basketbolisti maču iesāka ar izrāvienu 17:3, 11 punktus šajā nogrieznī gūstot Oldridžam. Uz to "Clippers" atbildēja ar izrāvienu 11:1, bet pirmās ceturtdaļas beigās viesi atguva drošu pārsvaru, iekrādami 15 punktu handikapu. Otrajā ceturksnī "Spurs" pārsvars sasniedza jau 19 punktus, taču, tuvojoties pirmā puslaika beigām, tas tika sadeldēts līdz četriem punktiem.

Sanantonio vienība lielajā pārtraukumā devās ar septiņu punktu pārsvaru (56:49), bet trešās ceturtdaļas vidū "Clippers" pēc Džordana precīzajiem soda metieniem un mirkli izvirzījās vadībā (64:63). Tiesa, Manu Džinobili un Oldridžs ātri atguva viesiem vadību, "Spurs" komandai ceturksni noslēdzot ar 11 punktu handikapu (83:72).

Ceturtajā ceturtdaļā "Clippers" pakāpeniski deldēja "Spurs" pārsvaru līdz nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Viljamss ar trīspunktu gājienu panāca neizšķirtu 91:91. Arī šoreiz "Spurs" vienībai vadību atguva Oldridžs, kurš iemeta divus "sodiņus". Vēlreiz neizšķirtu mājinieki panāca divas minūtes pirms pamatlaika beigām, taču arī šoreiz viesiem vadību atjaunoja Oldridžs, panākdams 105:103.

Minūti vēlāk Viljams izvirzīja vadībā mājiniekus, otrā laukuma galā ar tālmetienu atbildot Petijam Milsam, kurš panāca 108:106 "Spurs" labā. Tiesa, pusminūti pirms finālsvilpes "trejaci" iemeta arī Riverss, kurš vēlreiz izvirzīja vadībā "Clippers" (109:108). Pēc vadības zaudēšanas "Spurs'" neatguvās un cieta zaudējumu ar 110:113.

Savainojuma dēļ Sanantonio vienībai vēl joprojām nevar palīdzēt Kavai Lenards, kurš Ņujorkā iziet rehabilitācijas kursu.

"Spurs" ar 45 uzvarām 78 spēlēs ieņem Rietumu konferences piekto vietu, bet ceturtā ar tādu pašu bilanci ir Jūtas "Jazz", kamēr "Clippers" ar 42 panākumiem 78 cīņās ieņem desmit pozīciju. Savukārt devītajā vietā esošā Denveras "Nuggets" guvusi 42 uzvaras 78 mačos un atrodas trīs uzvaru attālumā no "Spurs", tiesa līdz regulārā čempionāta beigām abām vienībām palikuši vien četri dueļi.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs trešdien, kad turpat Losandželosā būs duelis ar "Lakers" basketbolistiem. Pēc tam "Spurs" aizvadīs divus mačus savā laukumā ar Portlendas "Trail Blazers" un Sakramento "Kings", bet regulārais čempionāts tiks noslēgts 11.aprīlī ar dueli viesos pret Ņūorleānas "Pelicans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!