Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketboliste Anete Šteinberga ceturtdien guva 20 punktus FIBA Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināla atbildes spēlē, palīdzot Beļģijas čempionvienībai "Royal Castors Braine", ko trenē Ainars Zvirgzdiņš, grūtā cīņā sasniegt sacensību pusfinālu.

Beļģijas komanda ar 82:76 (24:16, 32:20, 20:20, 6:20) savā laukumā pieveica Turcijas komandu "Mersin BB". Tā kā pirmajā kārtā "Mersin BB" tika pie uzvaras ar 77:72, divu spēļu summā "Royal Castors Braine" uzvarēja ar viena punkta pārsvaru.

Šteinberga 18 no saviem punktiem guva jau pirmajā puslaikā, kad Beļģijas vienība ieguva iespaidīgu pārsvaru. Vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Royal Castors Braine" bija vadībā ar 80:58, tomēr visu pārsvaru izlaida un pēdējā minūtē Šteinberga arī nerealizēja divus soda metienus. Uzvaru summā gan mājiniecēm izdevās noturēt.

Šteinberga šoreiz laukumā pavadīja 36 minūtes un 51 sekundes, kuru laikā kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, realizējot sešus no desmit izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Tāpat latviete izcēlās ar trim kļūdām, četriem noteikumu pārkāpumiem un pati nopelnīja trīs piezīmes.

Kā zināms, arī dueļa pirmajā mačā Šteinberga bija savas komandas rezultatīvākā spēlētāja, gūstot 23 punktus. Tomēr šajā cīņā "Royal Castors Braine" komanda cieta pirmo neveiksmi šosezon, jo līdz tam nebija zaudējusi ne Eiropas kausā, ne vietējā līmenī.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā "Royal Castors Braine" komanda uzvarēja visos sešos mačos, bet papildrādītāji Beļģijas klubam deva pirmo vietu turnīra pirmajā posmā. Turpinājumā astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:126 tika pieveikta Ardēnu "Flammes Carolo" vienība no Francijas.

Iepriekš šosezon "Royal Castors Braine" komandā neilgu laiku spēlēja arī Zane Eglīte, aizstājot savainoto saspēles vadītāju Maržoriju Karpro.

"Royal Castors Braine" šosezon piedzīvo savu debiju šāda līmeņa turnīrā.

Kā ziņots, Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda "Basket Landes", kā arī Ungārijas vienība Pēčas "Pinkk 424", kuru tobrīd pārstāvēja Aija Putniņa, apakšgrupu turnīrā spēlēja vienā grupā, tomēr neviena no latviešu pārstāvētajām komandām neiekļuva izslēgšanas cīņās.

Kopumā turnīrā piedalījās 31 komanda, un tās pēc reģionālā principa bija sadalītas divās konferencēs. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas mačiem kvalificējās katras grupas divas labākās komandas. Turpinājumā katrā izslēgšanas turnīra kārtā risināsies cīņa divu spēļu summā.

Iepriekšējās divās sezonās šajā turnīrā triumfēja Krievijas komanda Maskavas "Dinamo", kas šosezon nespēja pārvarēt grupu turnīru. Zīmīgi, ka pirmoreiz pašreizējā turnīra formāta laikā sacensību ceturtdaļfinālu nav sasniegusi neviena Krievijas vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!