Foto: F64

Latvijas basketbola klubi "Ventspils" un "VEF Rīga" ar mainīgām sekmēm uzsāka ULEB Eiropas kausa izcīņu, un komandu galvenie treneri Roberts Štelmahers un Nikolajs Mazurs dalījās viedokļos par savu komandu sniegumu.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" trešdien ar rezultātu 82:75 (24:21, 26:13, 20:18, 12:23) pieveica Podgoricas "Budučnost Voli" vienību no Melnkalnes.

"Prieks par visu kopā, bija trīs lieliskas ceturtdaļas, pēdējā gāja nedaudz citādāk, bet tas tā - lai cilvēki neatslābs. Mēs noturējām līdz galam, lai arī spēlētāji bija noguruši, taču uzvara ir uzvara. Pēdējā ceturtdaļā nekādu domu taupīt spēkus nebija, bet viņi sāka trāpīt, arī no distances, mēs neizmantojām savu pārsvaru zem groza, bet centāmies tā mierīgi aizvadīt spēli līdz galam. Taču basketbolā tik vienkārši nemēdz būt. Ja pretinieks jūt, ka tu jau sāc grīļoties, viņš metās tev virsū. Tomēr izdevās nosargāt uzvaru pret diezgan spēcīgu pretinieku," BK "Ventspils" mājaslapā citēts Štelmahers.

Ventspilnieku treneris turpināja: "Mums nav iemeslu tagad būt kaut kā īpaši pārliecinātiem par saviem spēkiem. Zinājām, ar ko spēlējam, ka pretī nāk laba komanda un tikai ar smagu darbu varam to apspēlēt. Labi, ka bija brīva nedēļa, kurā varējām gatavoties. Var jau būt, ka par kādu mazu daļiņu tā pārliecība auga, bet nākamā spēle jau ar vēl spēcīgāku pretinieku un par to arī jādomā. Ja darīsi uz laukuma to, kas jādara, viss būs kārtība un tad tā pārliecība augs."

Tikmēr "VEF Rīga" savā pirmajā mačā izbraukumā ar rezultātu 65:94 (18:21, 10:26, 13:24, 24:23) zaudēja Krievijas vienībai Maskavas apgabala "Himki".

"Šodien Himki parādīja ļoti gudru un skaistu basketbolu, bet mēs nespējām izpildīt savus uzdevumus. Žēl, ka dažu no mūsu spēlētājiem nenospēlēja tādā līmenī, kā parasti, bet mēs gatavosimies savai nākamajai spēlei," turnīrā majāslapā citēts Mazurs. "Mums jāstrādā smagi un jāuzlabo savas spēles kvalitāte. "VEF Rīga" ir jauna un daudzsološa komanda, kas mērķē iekļūt turnīra nākamajā kārtā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!