Foto: F64

Latvijas basketbola klubi "Ventspils" un "VEF Rīga" trešdien piedzīvoja zaudējumus ULEB Eiropas kausa spēlēs, un komandu galvenie treneri Roberts Štelmahers un Nikolajs Mazurs pēc cīņām dalījās savos iespaidos.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" ar rezultātu 60:69 savā laukumā piekāpās apakšgrupas vadošajai komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas.

"Kārtējo reizi jārunā, ka atkal kaut kā nedaudz pietrūka un diemžēl, kārtējo reizi tie atkal ir soda metieni. Var jau būt, ka pašiem spēlētājiem jau nosēdies galvās un pirms tam pārāk daudz domā par to. Lai gan nav jau tā, ka Četmens vai Bārniss tā mestu katru spēli, Grantam septiņi no desmit ir labi, bet mums svarīgs ir katrs punkts. Aizmetām garām 12 soda metienus, un vienalga, kā meta viņi. Tas mani neinteresē, jādomā par sevi. Cenšamies spēlēt uz mazu rezultātu, šoreiz jau arī ielaidām tikai 69, taču pašiem kaut kas ir jāmet iekšā," BK "Ventspils" mājaslapā citēts Roberts Štelmahers. Nevar tikai cerēt uz sadarbībām un to, ka tiksim līdz brīviem metieniem no groza apakšas. Viss nav tik vienkārši. Pašiem jāspēlē agresīvāk, jāiet caurgājienos, vairāk jāuzskrien, sevišķi pret spēcīgu komandu ar atlētiskiem basketbolistiem, kas visam tiek līdzi. Tās arī ir nianses, kas izšķir spēles."

Tikmēr "VEF Rīga" ļoti svarīgā ar rezultātu 84:96 izbraukumā zaudēja Ungārijas klubam Solnokas "Olaj KK", praktiski zaudējot cerības uz sacensību otrā posma sasniegšanu.

"Mēs ļoti lēni sākām spēli un aizmetām garām brīvus metienus. Ceru, ka tā nav psiholoģiska problēma. Pēc pirmā puslaika mēs nespējām atgriezties spēlē," Mazura sacītais citēts turnīra mājaslapā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!