Foto: DELFI

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers bija priecīgs par izcīnīto uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas spēlē izbraukumā, lai arī otrajā puslaikā tika izsēts 20 punktus pārsvars.

Atgādinām, ka "Ventspils" otrdien viesos ar rezultātu 89:74 (26:16, 19:18, 15:23, 29:17) pieveica Somijas komandu Tamperes "Pyrinto".

"No sākuma viss izdevās kā plānots, arī beigās spēle mums padevās. Tas periods, kad mēs zaudējām 20 punktu pārsvaru bija vienīgais negatīvais šajā mačā. Mēs kā normāla komanda kaut ko tādu nevaram atļauties," kluba oficiālajai majaslapai internetā teica Štelmahers. "Visu spēli mēs kontrolējām cīņas gaitu, tikai vienā momentā mums bija nesaprašanās uz laukuma, nepareizi lēmumi. Tomēr esmu priecīgs par izbraukuma uzvaru."

Aizvadītajā mačā produktīvi nospēlēja "Ventspils" garie spēlētāji, tomēr trenerim tas nav nekāds pārsteigums, un viņš to sagaida katru spēli.

"Mums ir ļoti labs garais gals, ar kuru mēs rēķināmies. Tādu sniegumu mēs varam gaidīt no viņiem katru dienu. Savukārt tagad turpināsimies gatavoties nākamajām spēlēm," turpināja speciālists.

"Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā mačā Ronalds Zaķis savu sniegumu skaidroja ar labu sadarbību ar komandas biedriem. Atgādinām, ka viņš guva 20 punktus.

"Iesaistoties spēlē, saņēmu labas piespēles no komandas biedriem, iemetu pāris metienus un tad jau spēle aizgāja. Viņiem bija tāda aizsardzība, ja pareizi nokustās pareizajā vietā un laikā, tad var dabūt brīvu metienu. Pēc spēles treneris teica, ka šī vairāk bija slikta spēle, nevis laba. Es atzīmi dotu starp seši un septiņi," teica Zaķis.

Pēc divām spēlēm C apakšgrupas līderi ir "Ventspils", kas vienīgā izcīnījusi uzvaras abās spēlēs. Abiem "Dolphins" un "Kings" ir pa vienam panākumam, kas ļauj tiem dalīt otro un trešo vietu grupā, bet pēdējā vietā ar diviem zaudējumiem ir Tamperes "Pyrinto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!