Foto: F64

Latvijas basketbola komandas "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers ir gandarīts par savu padoto uzvaru pirmajā Eiropas Izaicinājuma kausa apakšgrupu sacensību spēlē, taču bažas rada lielais kļūdu skaits un neapmierinošais viesspēlētāju sniegums.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Ventspils" otrdien savā laukumā ar rezultātu 72:68 (16:12, 22:16, 19:19, 15:21) svinēja smagu uzvaru pār latvieša Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas klubu Norčēpingas "Dolphins".

"Spēli iesākām ļoti labi. Aizsardzībā izdevās viss ieplānotais un pirmajās 20 minūtēs ielaidām vien 28 punktus. Tomēr otrajā puslaikā pēc viņu veiksmīgajiem tālmetieniem apjukām uzbrukumā un laukumā sākās nesmukumi," pēc cīņas preses konferencē stāstīja Štelmahers. "Pieļāvām pārāk daudz kļūdu, kuras turklāt bija ļoti nevajadzīgas. It īpaši tas attiecas uz viesspēlētājiem un Folerinu Kempbelu. Nedomāju, ka viņš ir tādas klases spēlētājs, lai uztaisītu astoņas kļūdas. Viņam šī bija tikai otrā spēle komandā, taču - ne tā labākā."

"Manā uztverē tā bija saspēles vadītāja vaina, ka neizdevās izveidot uzbrukumus, tomēr esam jauna komanda - līdz šim neviens no mums nebija šādi spēlējis aizsardzībā," uzsvēra treneris. "Mūsu uzbrukums apstājās pēc viņu pirmā izrāviena, tomēr esmu ļoti priecīgs, ka visi cīnījās. Tāpēc spēli kopumā vērtēju pozitīvi - uzvara ir uzvara."

Vaicāts plašāk komentēt Kempbela iespējas palikt komandā, Štelmahers vien norādīja, ka viņa debijas mačā pagājušās nedēļas beigās amerikānis nodemonstrēja labāku sniegumu. "Vairāk neko negribu par to komentēt."

Ar Kempbelu pagājušās nedēļas beigās tika noslēgts pārbaudes laika līgums uz septiņām dienām.


Savukārt "Ventspils" pieredzējušais spēlētājs Sandis Valters pēc mača uzsvēra, ka vienīgais prieku radošais elements ir izcīnītā uzvara.

"Pretiniekos bija nestandarta komanda. Netikām galā ar viņu aizsardzību. Viņi mūs izsita no ierastā ritma. Tomēr uzvaru izcīnījām paši savas aizsardzības dēļ. Vēl mums ir, kur pielikt," uzsvēra Valters. "Nespējām izpildīt trenera norādījumus. Viņš lika darīt vienu, bet mēs darījām pretējo. Tā kā nespējām sekmīgi uzbrukt, zuda koncentrēšanās aizsardzībā. Ļāvām sāncenšiem izšķirošos brīžos samest brīvus metienus. Nedomājām, ka viņu aizsardzība mums sagādās tādas problēmas."

"Par nākamajiem pretiniekiem turnīrā pagaidām neko nezinu, bet mums ir "jāņem" visas komandas. Šis nav rezultāts, ar kādu mums jāuzvar," piebilda Valters.

"Neaizvadījām savu labāko spēli. "Ventspils" veiksmīgi aizvadīja pirmo puslaiku, bet mēs netrāpījām vieglus metienus. Pret tik spēcīgu komandu nav viegli atspēlēt desmit punktu deficītu, bet mums tas gandrīz izdevās. Pietrūka vien pāris metienu," izteicās "Dolphins" komandas galvenais treneris Vedrans Bosničs. "Ar komandas aizsardzību esmu apmierināts, bet ar kopējo tās sniegumu - nē."

"Vēlamies izkļūt no šīs grupas. "Ventspils" komanda teorētiski mūsu grupā ir spēcīgākā, bet redzam, ka varam cīnīties ar viņiem līdzīgi," piebilda Bosničs, kurš paskaidroja, ka Baltijas Basketbola līgā (BBL) klubs vairs nespēlē augsto izmaksu dēļ, jo vienībai pašai bija jāsedz ceļa izdevumi arī pretiniekiem. "Darījām to divas sezonas, bet trešajā, kad jau bijām pierādījuši savu finansiālo neatkarību, vairs nevēlējāmies."

Savukārt Jeromanovs pēc spēles izteicās, ka neviena no komandām neparādīja savu labāko spēli.

"Esmu priecīgs, kā nospēlējām mēs paši. Esam spēruši soli uz priekšu mūsu attīstībā. Bija iespēja uzvarēt, tomēr pie neizšķirta rezultāta atļāvām pretiniekiem gūt divus vieglus grozus. Paši tikmēr nespējām pieņemt pareizus lēmumus," mača gaitu raksturoja latvietis, kuram cildinošus vārdus veltīja arī Bosničs. "Edgars ir liela daļa mūsu komanda, līderis. Viņš bija pirmais, kuru gribēju paturēt komandā no pagājušā gada sastāva. Viņš komandai dod uzvaras mentalitāti."

"Apstākļi man Zviedrijā ir ļoti labi. Nokļūšana turp un atpakaļ uz Latviju ir elementāra. Laika ziņā vien nedaudz ilgāk kā līdz Ventspilij," savas izjūtas komandā raksturoja Jeromanovs. "Patīkamāk būtu spēlēt mājas, taču kopumā esmu apmierināts."

Šajā grupā cīnās arī vēl viens Zviedrijas klubs Sēderteljes "Kings", ko pārstāv latvietis Agnis Čavars, un Somijas komanda Tamperes "Pyrinto".

"Sēderteljes vienība ir nedaudz cita stila komanda. Viņiem nav tik garu spēlētāju, tomēr arī šī komanda spēlē ļoti labi. Viņu treneris no spēlētājiem izspiež 150%. Šogad viņi uz titulu Zviedrijā ir galvenie pretendenti," ventspilnieku gaidāmos pretiniekus raksturoja Jeromanovs.

Visas apakšgrupas komandas izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tam divas labākās iekļūs otrajā grupu turnīra fāzē.

Iepriekšējās divās sezonās "Ventspils" komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Kā ziņots, vēl viena Latvijas vienība "Liepājas Lauvas" sākotnēji bija pieteikusies sacensībām Eiropas Izaicinājuma kausā, bet turpinājumā tā nesamaksāja dalības naudu un depozītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!