Latvijas čempionvienības "Ventspils" spēlētājiem ir iespējas uzlabot savu sniegumu, pēc zaudējuma Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas jaunās sezonas pirmajā mačā secina kurzemnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Aizvadītās sezonas Latvijas labākā komanda "Ventspils" trešdien B apakšgrupas mačā savā laukumā ar rezultātu 78:99 (14:31, 19:26, 21:18, 24:24) zaudēja Polijas čempionei Vloclavekas "Anwil".

"Smags laiks, jo komandā ir vairāki traumēti spēlētāji. Tas mūs izsitis no treniņu ritma un iespaidot arī spēles. Vairākiem basketbolistiem nākas spēlēt citās pozīcijās. Nežēlojamies, jo katram spēlētājam ir iespēja sevi pierādīt un būt labākam, izmantojot lietderīgi piešķirtās minūtes. Galvu augšā, turpināsim strādāt un cīnīties," pēcspēles preses konferencē teica Štelmahers.

"Ventspilij" pēc pirmā puslaika bija 24 punktu deficīts, kas trešajā ceturtdaļā tika samazināts līdz 15 punktiem.

"Bija iespēja atspēlēties, bet viņi ļoti labi meta no distances. Viņiem bija 46% no trīspunktu līnijas, precīzi uzmetot tieši tajos brīžos, kad sajutām, ka varam pacīnīties," skaidroja Štelmahers.

Jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas - pleca traumas dēļ vairākus mēnešus nevarēs spēlēt Jānis Antrops, kamēr pilnvērtīgi trenējušies pēdējā laikā nav arī Ronalds Zaķis un Jānis Bērziņš. Tāpat savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Lauris Blaus.

Štelmahers atteicās sniegt informāciju, kad kāds no viņiem varētu atgriezties laukumā.

"Strādāsim no dienas uz dienu. No sākuma kārtīgi jāizveseļojas, tikai tad var spēlēt. Cerams, ka komandas raksturs šajās grūtībās tikai kļūs stiprāks," pauda Štelmahers.

Tikmēr ventspilnieku kapteinis Māris Gulbis atzīmēja, ka zaudējums savā laukumā ir ļoti sāpīgs.

"Gatavojāmies. Skatoties video, šķita, ka viņu zonas aizsardzība ir labāk apspēlējama. Aizrāvāmies ar individuālām darbībām, katrs gribēja izglābt komandu, bet šādā līmenī tā nenotiek. Viela pārdomām. Cerams, ka spēlēsim labāk," secināja Gulbis.

Savukārt pretinieku galvenais treneris Igors Miličičs uzsvēra, ka "Anwil" komanda lielāko daļu spēles laika bijusi pārāka.

"Pirmajā puslaikā labi nospēlējām aizsardzībā un kustinājām bumbu. Otrajā puslaikā izlaidām no rokām spēles pavedienu, bet esmu apmierināts ar izcīnīto uzvaru. Šai spēlei gatavojās pēdējās desmit dienas, ļoti daudz koncentrējāmies tieši šim mačam," uzsvēra Miličičs.

"Spēlējām labi uzbrukumā, 99 punktu viesos ir labs rezultāts. Tāpat apstādinājām viņu līderus, kā arī saņēmām labu atbalstu no atbraukušajiem līdzjutējiem," teica "Anwil" basketbolists Jaroslavs Žiskovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!