Foto: LETA

"Ventspils" komanda izanalizēs pieļautās kļūdas un nākamajā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas mačā centīsies būt labāka, pēc apkaunojošā zaudējuma sērijas otrajā cīņā atzina vienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņots, finālsērijas otrajā mačā "Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar grūtībām pārsniedza 40 gūto punktu atzīmi, ar 42:69 kapitulējot "VEF Rīga" komandai.

"Nespēlējām kā komanda. Bija vairākas situācijas, kur varējām izdarīt piespēli, nospēlēt apdomīgāk," pēc mača teica Štelmahers. "Tomēr iesim tālāk, analizēsim notikušo un nākamajā spēlē centīsimies būt labāki."

Tikmēr ventspilnieku spēlētājs Akselis Vairogs izteicās, ka mačs bijis "traģisks".

"Tomēr jācenšas paņemt pozitīvais. Tagad mums būs laika sagatavoties. Mācīsimies no šī zaudējuma," izteicās Vairogs. ""VEF Rīga" ir spēcīga komanda, kas spēja katram mūsu uzbrukumam dot pretestību - lai viņus uzvarētu, šādi nevaram spēlēt. Mums jāsaliek galvas kopā un jānotic sev."

"Esmu pateicīgs, ka pēc tāda zaudējuma basketbolisti nakts laikā piecēlās un parādīja raksturu, tomēr šis ir tikai sākums un "Ventspils" jau pirmajā mačā parādīja, ka ir bīstams pretinieks," teica "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. "Mūs vēl gaida cīņa. Vakar neizskatījāmies pēc sevis, bet tas ir liels trenera Štelmahera un visas "Ventspils" komandas nopelns. Mums trim ceturtdaļām spēlētāju ir veselības problēmas un varu tikai pateikties spēlētājiem, ka viņi dodas laukumā."

"Spēli iesākām ļoti agresīvi aizsardzībā un neatslābinājāmies arī otrajā puslaikā, kas bija panākuma atslēga. Nebija lielisks metienu procents uzbrukumā, bet galvenā ir aizsardzība," stāstīja "VEF Rīga" basketbolists Lauris Blaus.

Kā ziņots, pirmajā mačā sestdien "Ventspils" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 86:84, tomēr pārējo dueļu norises datumi pagaidām vēl nav zināmi.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Abas komandas LBL finālā sacenšas trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!