Foto: F64

Latvijas čempionvienības BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas spēlē Saloniku PAOK klubam no Grieķijas nebija apmierināts ar savas vienības uzbrukumu.

Atgādinām, ka BK "Ventspils" Eiropas kausa izcīņas pirmā posma ceturtās kārtas mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 63:66 zaudēja PAOK.

"Šī spēle bija jāuzvar... Jā, viņi ir spēcīgi, spēlē labi, bet mēs bijām tuvu, un vajadzēja izmantot savas iespējas. Pirmo reizi savu iespēju palaidām projām Krasnodarā, un šī bija otrā. Ja tu met soda metienus ar 50% precizitāti, bet no groza apakšas centri pa diviem samet divus no 14, nu tu nevari nevienu Eirokausā vinnēt. Pat mājās. Šī bija spēle, kas mums bija jāuzvar. Tagad būs jāuzvar spēles izbrukumā," kluba mājaslapā citēts Roberts Štelmahers.

Jautāts par to, kas notika ar metienu precizitāti, Štelmaheram droši atbildi sniegt nebija viegli: "Ko te var teikt? Vienkārši jāiemet, un viss. Ja tev bumba ir iespēlēta zem groza un pretī neviena nav, tad ir vienkārši jāiemet. Smags darbs aizsardzībā atņem spēkus uzbrukumā? Nezinu, var jau būt kādam tā bija. Var runāt arī, ka nebija īstā diena, bet spēlētāji ir profesionāļi, viņi trenējas divas reizes dienā un kaut kas ir jādara arī uz laukuma. Neiemestie metieni un garām aizmestie soda metieni arī bija mūsu problēma. Viņiem atnāca "džeks" un beigās iemeta visus soda metienus... Tāds ir tas profesionālais basketbols – tev uz laukuma ir atbildība, ar kuru jātiek galā. Vienalga, vai esi jauns, vai vecs spēlētājs. Kaut ko jau mācīs arī šī spēle. Soda metienu no 23 iemesti 13, skaidrs, ka katru dienu tā nemetīsim. Es ticu, ka viņi var iemest, bet šodien to bija jāizdara, lai uzvarētu. Neiemeta, un zaudēja spēli, kas bija jāuzvar. Nav nekādu attaisnojumu, atliek tikai vēl smagāk trenēties."

Mazāk iemeslu sūdzībām bija pieredzējušajam viesu treneris Solim Markopolum: "Zinājām, ka spēle nebūs viegla un būs nopietni jācīnās, kā tas ir visās spēlēs Eirokausos. Pretī nāca laba komanda, kurai patīk spēlēt ātri un kura ir pilna enerģijas. Svarīgi bija kontrolēt spēles tempu, kas lielāko daļu mača arī izdevās. Brīžiem nepieņēmām tos labākos lēmumus uzbrukumā, kas ļāva "Ventspilij" veidot ātros uzbrukumus un tik pie viegliem punktiem. Tomēr izdevās ar to tikt galā, nobremzēt ventspilnieku ātro spēli, kas arī bija galvenais uzvaras izcīnīšanai. Mēs negatavojāmies spēlēt pret kādu konkrētu spēlētāju, jo zinājām, ka viņi ir labi tieši kā komanda. Tomēr svarīgi bija labi nospēlēt pret saspēles vadītāju Četmenu un arī Grantu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!