Foto: F64

"Valmiera"/ORDO basketbola komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc otrdien izcīnītās uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā spēlē pret "VEF Rīga" komandu, uzteica savas vienības basketbolistus par parādīto sniegumu aizsardzībā, jo tieši tas ļāva tikt pie panākuma.

Jau ziņots, ka otrdien "Arēnā Rīga" notikušajā spēlē Roberta Štelmahera trenētā Valmieras komanda guva uzvaru ar 79:70 (20:9, 18:24, 20:19, 21:19), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

"Paldies spēlētajiem par lielo darba apjomu, ko viņi izpildīja aizsardzībā. Uzbrukumā mums varbūt dažbrīd arī paveicās, tomēr pretiniekiem bija tāpat. Beigās droši kontrolējām spēli," pēc cīņas preses konferencē sacīja Štelmahers, kurš pauda arī prieku par līdzjutēju atbalstu. "Arī daudzi rīdzinieki bija par mums," piebilda treneris.

"Valmiera"/ORDO treneris uzsvēra, ka pretiniekiem ir ļoti labs sastāvs. "Viņiem ("VEF Rīga") ir ir seši leģionāri, kā arī virkne izlašu spēlētāji. Mums var spēlēt visi 12 spēlētāji, bet viņiem arī ir VTB Vienotās līgas sastāvs. Taču pie mums spēlē basketbolisti, kas savulaik nebija vajadzīgi "VEF Rīgai"," treneris norādīja, ka vairākiem basketbolistiem šis ir ļoti principiāls duelis.

LBL finālsērijas kalendārs ir ļoti saspringts, jo komandām piecu dienu laikā ir jāaizvada četras spēles, tomēr tas noteikti nevar būt par attaisnojumu, sacīja Štelmahers.

"Spēlētāji ir tāpēc, lai spēlētu. Viņi grib spēlēt, nevis trenēties, tāpēc šāds kalendārs ir pozitīvs. Labi tas, ka vienā laukumā ir divas spēles divās dienās, jo mazāk laika jāpavada autobusā. Var diskutēt tikai par to, vai starp šiem divu spēļu cikliem vajag vienu vai divas brīvdienas, tomēr kopumā šāds kalendārs regulārās sezonas uzvarētājiem dod lielākas priekšrocības. Manuprāt, nevienam nav nevienam iemesla žēloties, jo arī pretinieki varēja ieņemt pirmo vietu regulārajā sezonā vai uzvarēt ar 3-0 "Ventspils" komandu," komandām izstrādāto spēļu grafiku komentēja Štelmahers.

Tikmēr "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis atzina, ka viņa vadītā komanda spēli sākusi ne pārāk veiksmīgi. "Atkal nokļuvām iedzinējos, bijām nepatstāvīgi aizsardzībā, atdevām vieglus metienus, ko viņi realizēja, bet uzbrukumā izskatījāmies smagnēji. Tomēr spēlētāji cīnījās, atdeva visu, ko šobrīd var atdot. Sērija turpinās," teica treneris.

Arī Gailītis par kalendāru nežēlojās. "Mēs spēlējam kāds kalendārs ir. Kā ir, tā ir, jo par grafiku nedomājam," bilda treneris.

Lai gan spēle otrdien notika "VEF Rīga" laukumā, lielāks atbalsts bija viesiem. "Malači, ka valmierieši atbalsta savu komandu. Vienmēr labāk spēlet, kad tribīnes pilnākas, tas nāca par labu arī mūsu spēlētājiem," atzina Gailītis.

Savukārt "Valmiera"/ORDO spēlētājs Akselis Vairogs izcēla faktu, ka pēc zaudējuma pirmajā spēlē, valmierieši sērijā ir izvirzījušies vadībā. "Patīkami, ka pēc pēc 0-1 esam ieguvuši divas uzvaras. Esam veikuši pusceļu, tomēr stāvākais posms vēl priekšā. Jāturpina vēl agresīvāk, vēl vairāk jāizliek sevi. "VEF Rīga" spēlē Vienotajā līgā, tā komentārus neprasa, jo viņi visu sezonu ir pavadījuši pret augstākā līmeņa komandām. Viņi ir gatavi spēlēt augstā līmenī, bet mums tam ir jāadaptējas, citādāk būs kā pirmajā spēlē," sacīja Vairogs.

Viņš arī pateicās Valmieras komandas faniem, jo spēlētāji jutušies kā mājās. "Paldies mūsu faniem, kas atbrauca, viņi palīdzēja," pateicīgs bija pieredzējušais basketbolists.

Uz slikto savas komandas spēles sākumu norādīja arī "VEF Rīga" spēlētājs Jānis Bērziņš. "Valmierieši ieguva pārliecību, aizrāvāmies ar individuālām darbībām. Viņi iemeta grūtus metienus, mēs mēģinājām līdzīgi, bet mums tas nesanāca, jo spēlējām pārāk individuāli. Spēļu sākumos regulāri pieņemam nepareizos lēmumus, vajag spēlēt pacietīgāk," bilda basketbolists, kurš nav apmierināts arī ar savu sniegumu.

"Spēlēju vāji, ceru, ka tas uzlabosies nākamajā mačā. Fiziski mēs esam gatavi. Protams, grafiks ir smags, bet jūtamies normāli," atzina Bērziņš.

Jau ziņots, ka otrdien aizvadītā spēle bija pirmā spēle "VEF Rīga" laukumā, jo pirmie divi mači, kurā komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tika aizvadīti Valmierā.

Sērijas ceturtā spēle atkal notiks "Arēnā Rīga".

Finālsēriju ar uzvaru sestdien sāka pašreizējie valsts čempioni "VEF Rīga", izcīnot panākumu ar 70:59, taču svētdien "Valmiera"/ORDO revanšējās ar 73:71.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!