Foto: sportacentrs.com

Latvijas kluba "Ventspils" basketbolisti otrdien FIBA Izaicinājuma kausa spēlē pret Somijas klubu Joensū "Kataja" tikai otrajā puslaikā rādīja labu sniegumu, pēc mača atzina ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka otrdien "Ventspils" Izaicinājuma kausa otrā posma mačā otrdien savā laukumā ar rezultātu 75:61 pārspēja "Kataja" vienību, palielinot izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

"Ja par spēli, tad saprotams, ka otrajā pusē mums veicās labāk. Tos iemeslus tā uzreiz tagad grūti pateikt. Varbūt palīdzēja tas, ka trešās ceturtdaļas sākumā bija nedaudz agresīvāki. Tas ievadīja nākošo vilni, kad veicās ar metieniem un labi spēlējām aizsardzībā. Spēles sākums bija tāds interesants, jo abas komandas meta iekšā visu, ko vien varēja," kluba oficiālajā mājaslapā citēts Štelmahers. "Līdz ceturtdaļas beigām neviena tā arī nenolūza un sanāca 20:24. Tik daudz ielaistie punkti mani neiepriecina, taču iekrita arī tādi metieni, kad ar aizsardzību viss bija kārtībā. Somijas komanda pierādīja, ka ir spēcīga, ar labiem metējiem, komanda, kas var nospēlēt arī groza apkašā un "pick'n'roll" sadarbības. Noteikti spēcīgāka komanda par to somu komandu, ar kuru spēlējām pirms tam."

"Bija jācenšas vairāk kontrolēt spēli un pieturēt bumbu. Pirmajās divās ceturtdaļās visu laiku kaut kur skrējām, neorganizējām spēli pieci pret pieci. Tāpēc arī mums bija tik daudz kļūdu. Pārtraukumā arī atgādināju, ka uzmanīgāk jāspēlē pret viņu metējiem un jāsargā bumba, jo viņiem patīk spēlēt uz pārķeršanu," turpināja speciālists.

Tikmēr "Ventspils" komandas rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā mačā Donalds Simss uzteica vienības veiksmīgo saspēli otrajā puslaikā.

"Laba uzvara. Tā mums bija ļoti, ļoti nepieciešama. Otrajā puslaikā mēs labi spēlējām aizsardzībā, labi kustinājām bumbu, kas mums ļāva attapties pēc pirmā puslaika, kurā bijām par lēnu. Mēs sākām daudz labāk saspēlēties, kas ļāva tikt pie izdevīgām metienu situācijām, turklāt šos metienus arī realizējām," sacīja Simss.

"Kataja" galvenais treneris Juka Toijala atzina, ka otrajā puslaikā viņa komanda atļāva izvērsties ventspilnieku spēcīgākajiem ieročiem: "Pirmajā puslaikā mēs labi turējāmies pie spēles plāna, taču otrajā puslaikā tas vairs nesanāca, un tam bija divi iemesli. Vispirms jau ventspilnieki sāka spēlēt agresīvāk, bet mēs vairs nespējām veiksmīgi saspēlēties, tāpēc sākās kļūdas. Ventspils otrajā puslaikā spēlēja tā, kā to darījusi visu šo sezonu, mēs zinājām, ka komanda tā spēlē, bet nespējām to apturēt. Ļoti svarīgus trīs tālmetienus šodien realizēja Donalds Simss, un tieši viņš bija tas, kurš sarūpēja šo pārsvaru un būtu pelnījas mača labākā spēlētāja titulu. Tagad jācenšas uzvarēt divas spēles mājās un jāskatās, ko tas mums dos šī posma noslēgumā."

Ventspilniekiem tā bija otrā uzvara četrās spēlēs. Turnīra otrā posma I apakšgrupas kopvērtējumā "Ventspils" ieņem trešo vietu, bet ar labām cerībām iekļūt ceturtdaļfinālā. Atlikušās divas FIBA Izaicinājuma kausa I apakšgrupas spēles ventspilniekiem būs jāaizvada izbraukumā, pirmajā no tām jau pēc nedēļas viesojoties pie grupas līderiem "Pinar Karsiyaka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!