Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers un spēlētājs Kristaps Janičenoks nav apmierināti ar minimālo uzvaru Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā finālspēlē.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" ar rezultātu 70:68 savā laukumā pieveica lietuviešu komandu "Šiauliai". Atbildes spēle risināsies 1.aprīlī, un uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

"Pirmo puslaiku esam uzvarējuši ar +2. Protams, gribējās vairāk, bet nebija nekāda iemesla domāt, ka atkal sanāks vinnēt ar +20. Mēs zinājām Šauļu spēku un ar to rēķinājāmies. Brīžiem gan likās, ka spēlētājiem ir galvā tādas domas, ka uzvarēsim tāpat," BK "Ventspils" mājaslapā citēts Štelmahers. "Pieļāvām muļķīgas kļūdas, ļāvām iemest vieglus punktus, un tas neļāva attālināties vai vismaz noturēt lielāku pārsvaru. To ir iespējams piekoriģēt. Protams, 68 ielaisti punkti nav nekas traģisks, bet tomēr esam pieraduši ielaist mazāk. Šoreiz neveicās ar "pikenrola" aizsardzību, bet varbūt arī tāpēc, ka bija citādāki izpildītāji Protams, plusi ir plusi, tagad jābrauc uz Šauļiem un jācīnās otrajā puslaikā."

Ļoti kritisks pēc spēles bija pieredzējušais Janičenoks, norādot, ka komanda aizvadījusi sliktu spēli: "Mājās mums vajadzēja uzvarēt ar lielāku punktu pārsvaru. Mums vajadzēja spēlēt agresīvāk, izmantot savus trumpjus, vairāk mest soda metienus. Mums vajadzēja vairāk koncentrēties gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Lai arī uzvarējām, tam nav nekādas nozīmes. Bija jāspēlē ar lielāku intensitāti, jo tas tomēr ir fināls, nevis kaut kāda kārtējā spēle LBL kaut kad rudenī. Tagad jādara viss, lai savu spēli uzlabotu."

"Nedomāju, ka viņu aizsardzība bija mums neērta. Patiesībā, tā man bija ļoti ērti, jo reti tik tālu atkāpjas no spēlētāja, kas var iemest. Mums gan ir jāmāk izmantot tos brīžus, īsos mirkļus, kad viņi divatā ir pie viena spēlētāja," turpināja Janičenoks. "Jāpieņem pareizais lēmums un jānospēlē uz pareizo cilvēku. Negribu izklausīties iedomīgs, bet šajā mačā nekoncentrējos uz Šauļu spēli. Mums ir jādomā par savu spēli, kombinācijām, kuru ir pietiekoši daudz, lai īstajā brīdī tās aizmirstu. Tāpēc jākoncentrējas uz savu spēli un savām problēmām. Skaidrs, ka savā laukumā Šauļi noteikti spēlēs labāk, piemēram, tik nemetīs soda metienus tik slikti."

Štelmahers uzsvēra, ka, labi spēlējot aizsardzībā, "Ventspils" varu uzvarēt izbraukumā. Treneris no lietuviešiem nākamajā spēlē sagaida daudz tālmetienu: "Dažkārt pat liekas, ka grozu izmērs ir lielāks nekā citās. Īsta mājas zāle, tā kā būs grūti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!