Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva 14 punktus, palīdzot Vācijas komandai Bambergas "Brose Baskets" Eiropas kausa izcīņas basketbolā pirmā posma otrās kārtas mačā savā laukumā ar 104:79 (23:15, 32:24, 26:21, 23:19) uzvarēt citu vācu klubu Bonnas "Telekom Baskets".

Strēlnieks šajā A apakšgrupas mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā nerealizēja abus divpunktu metienus, taču iemeta četrus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens, viena piezīme un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 21 efektivitātes punkta.

Savukārt otrdien A apakšgrupas duelī zaudējumu piedzīvoja latvieša Ojāra Siliņa pārstāvētais Itālijas klubs Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kas izbraukumā ar 76:88 (19:20, 19:22, 16:29, 22:17) piekāpās Francijas komandai Parīzes "Levallois".

Siliņš turpina atkopties no savainojuma, tāpēc šai cīņai pieteikts nebija.

Pēc divām kārtām šīs apakšgrupas līdere ir Francijas klubs "Strasbourg", kam divas uzvaras, bet "Brose Baskets" un "Grissin Bon" izcīnījušas pa vienam panākumam.

Savukārt C apakšgrupā pie otrās uzvaras izdevies tikt latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Spānijas komandai "Sevilla", kas savā laukumā ar 80:75 (24:17, 17:10, 14:29, 25:19) uzvarēja Beļģijas klubu Šarleruā "Spirou".

Porziņģis šajā duelī laukumā pavadīja 25 minūtes un 11 sekundes, gūstot desmit punktus. Latvietis realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem un divus no četriem soda metieniem, taču netrāpīja nevienu no abiem tālmetieniem.

Tāpat Porziņģa rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs bloķēti metieni, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, tiekot pie 14 efektivitātes punktiem.

Ar divām uzvarām divās spēlēs "Sevilla" dala C apakšgrupas pirmo vietu ar Itālijas komandu Romas "Virtus".

Savukārt zaudējumu E apakšgrupas mačā cietusi Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", kur galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics.

"Lietuvos rytas" izbraukumā ar 83:103 (18:30, 20:26, 23:24, 22:23) piekāpās Ploješti "CSU Asesoft" komandai.

Uzvarētāju sastāvā lielisku spēli aizvadīja bijušais Latvijas komandas "VEF Rīga" saspēles vadītājs Dī Brauns, kurš guva 18 punktus un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar divām uzvarām ir "CSU Asesoft" un Turcijas vienība Bandirmas "Banvit", kamēr "Lietuvos rytas" rēķinā ir viens panākums.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" nespēja pārvarēt turnīra pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!