Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 15 punktus Vācijas basketbola regulārā čempionāta mačā, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" komandai izbraukumā ar 85:69 (24:16, 23:18, 20:20, 18:15) uzvarēt Frankfurtes "Skyliners" un svinēt jau devīto uzvaru pēc kārtas.

Strēlnieks laukumā pavadīja 28 minūtes un 59 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks komandā, realizējot visu trīs divpunktu metienus un trīs no četriem tālmetieniem. Viņš kļuva par komandas dalītu rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī trīs rezultatīvas piespēles un atlēkušās bumbas, divas kļūdas un divas piezīmes.

Strēlnieks tika pie 18 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais veikums komandā.

Līdzšinējās 19 čempionāta spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 16 uzvaras, kopvērtējumā ieņemot otro vietu. Līderi ar 18 panākumiem ir Berlīnes "Alba" basketbolisti.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās, kur iekļuvusi otrajā posmā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!