Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva desmit punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" izcīnīt uzvaru bundeslīgas mačā.

Bambergas vienība viesos ar 80:67 (17:16, 24:18, 27:19, 12:14) pārspēja Vircburgas "S.Oliver Baskets" basketbolistus.

Par pērnā gada labāko Latvijas basketbolistu atzītais Strēlnieks šajā mačā laukumā bija 24 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja divus no sešiem tālmetieniem, visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, četras piespēles, viena kļūda un viena piezīme.

Bambergas klubs ar 17 panākumiem 19 mačos šobrīd atrodas Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā, par divu uzvaru tiesu apsteidzot tuvāko konkurenti Minhenes "Bayern".

Kā zināms, pagājušā gada jūnijā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar Strēlnieku. Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica "Bayern".

Pašlaik 26 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējā sezonā kopumā Vācijas čempionātā aizvadīja 44 spēles, kuru laikā izcēlās caurmērā ar 11,1 gūtu punktu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Eiropas kausa izcīņā viņš nospēlēja 18 mačus, vidēji katrā no tiem iemetot 12,6 punktus un veicot 3,4 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014.gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Strēlnieks pārstāvēja Latvijas izlasi arī pagājušā gada septembrī notikušajā Eiropas čempionātā, kur bija astotais labākais piespēļu dalītājs turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!