Foto: DELFI
Pie kārtējās uzvaras Vācijas augstākās līgas regulārā čempionāta mačā svētdien tika latviešu basketbola saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose Baskets" komanda, kas savā laukumā ar 77:57 (33:21, 10:9, 13:19, 21:8) pieveica Braunšveigas "Basketball Lowen" vienību, izvirzoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Bambergas klubam vietējā čempionātā šī bija jau 13.uzvara pēc kārtas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 43 sekundes, realizējot vienu no trim izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no deviņiem tālmetieniem.

Tāpat Strēlnieka rēķinā trīs atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un deviņi efektivitātes punkti.

Līdzšinējās 23 čempionāta spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 20 uzvaras, pārņemot pirmo vietu kopvērtējumā. Tai ar 19 panākumiem 23 cīņās seko Berlīnes "Alba" basketbolisti, kas zaudējuši trijās vietējā čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās, kur iekļuvusi izslēgšanas spēlēs.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!