Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 16 punktus, palīdzot Kijevas "Budiveļņik" vienībai, ko trenē Ainars Bagatskis, iekļūt Ukrainas čempionāta finālā.

Pusfināla sērijas ceturtajā mačā "Budiveļņik" komanda izbraukumā ar rezultātu 92:81 (25:21, 17:13, 31:19, 19:28) pārspēja Mariupoles "Azovmaš" klubu, kurā vairs nav leģionāru.

Tādējādi sērijā līdz trim uzvarām Kijevas komanda triumfēja ar 3-1.
Strēlnieks laukumā pavadīja 32 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un piecus no sešiem soda metieniem.

Tāpat Latvijas basketbolists izcēlās ar četrām atlēkušajām bumbām, septiņām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārķertu piespēli, sešām kļūdām, vienu piezīmi un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētāju rindās ar 25 punktiem izcēlās amerikāņu leģionārs Dežuāns Sammerss, kļūdams par mača rezultatīvāko un vērtīgāko spēlētāju.

Līdz ar to finālā "Budiveļņik" basketbolisti spēkosies ar Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu, ko trenē Kārlis Muižnieks. "Himik" basketbolisti savā pusfināla zarā sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-0 pārliecinoši pieveica "Doņeck" vienību, kuras rindās arī vairs nav leģionāru.

Regulārajā sezonā ar 23 uzvarām 26 spēlēs triumfēja "Himik" komanda, kurai ar 19 uzvarām sekoja "Budiveļņik". Pēc tam tās ceturtdaļfināla sērijās savus pretiniekus apspēlēja ar 2-0.

Žaņa Peinera un Mareka Jurevičus pārstāvētā "Mykolaiv" vienība, ko trenē Agris Galvanovskis, ar 13 panākumiem regulāro turnīru noslēdza septītajā pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā zaudēja "Budiveļņik" basketbolistiem. Savukārt pēdējā vietā 14 klubu konkurencē regulāro sezonu ar četrām uzvarām noslēdza Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" vienība, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels.

Ukrainas čempionāta izspēli jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tiek aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!