Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva 15 punktus ULEB Eirolīgas 11. kārtas spēlē, palīdzēdams Grieķijas klubam Pirejas "Olympiakos" svinēt uzvaru pār Madrides "Real".

"Olympiakos" savā laukumā pagarinājumā ar rezultātu 92:83 (18:8, 16:22, 22:17, 16:25, 20:11) pārspēja Spānijas grandus, kuru rindās 33 punktus sameta talantīgais slovēnis Luka Dončičs.

Pateicoties 12 punktu izrāvienam, mājiniekiem pirmajā ceturtdaļā izdevās panākt 18:6. Otrajā ceturtdaļā "Real" samazināja laukuma saimnieku pārsvaru, bet trešā ceturkšņa sākumā pietuvojās līdz viena punkta deficītam (33:34). Trešās ceturtdaļas otrajā pusē "Olympiakos" iemeta deviņus bezatbildes punktus, panākdami 52:40, taču ceturtajā ceturtdaļā izlaida pārsvaru, 12 sekundes pirms pamatlaika beigām "Real" amerikāņu aizsargam Džeisī Kerolam ar tālmetienu izlīdzinot rezultātu (72:72).

Četras sekundes pirms finālsvilpes Georgam Printezim bija lieliska iespēja nodrošināt mājiniekiem uzvaru, taču grieķu veterāns aizmeta garām divus soda metienus, tādējādi pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots. Pagarinājumā "Real" izvirzījās vadībā ar 74:72, bet Strēlnieks ar pieciem punktiem minūtes laikā palīdzēja "Olympiakos" iegūt vadību ar 77:76. Turpinājumā Dončičs ar tālmetienu atguva vadību viesiem, taču Printezis atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas un panāca 84:79. Pēc tam "Real" vairs neatguvās, Grieķijas komandai uzvarot ar rezultātu 92:83.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā guva 15 punktus, no tiem sešus pagarinājumā. Latvietis šajā spēlē realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un visus sešus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes. Talsenieks šajā spēlē tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām bija Printezis, 15 punkti Strēlnieka kontā, bet 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas savā rēķinā ierakstīja Kosts Papanikols.

Madrides vienībā ar 33 punktiem dominēja Dončičs, bet 24 punktus sameta Kerols.

Citā Eirolīgas mačā Serbijas klubs Belgradas "Crvena Zvezda mts" savā laukumā ar rezultātu 100:81 (29:23, 21:21, 24:18, 26:19) uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Anadolu Efes".

"Crvena Zvezda mts" rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija amerikāņu aizsargs Džeimss Feldeine, savukārt "Anadolu Efes" labā ar 16 punktiem izcēlās centra spēlētājs Braients Danstons no ASV.

Vēl piektdien Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas turnīram pieteikusi arī latviešu spēlētāju Rodionu Kurucu, savā laukumā ar rezultātu 68:83 (28:22, 10:17, 13:25, 17:19) zaudēja iepriekšējās sezonas čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija ungārs Ādams Hanga, kamēr "Fenerbahce Doguš" komandā ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās grieķis Kosts Sluks.

ULEB Eirolīgas kopvērtējuma vadībā ar deviņām uzvarām 11 spēlēs atrodas Maskavas CSKA un "Olympiakos" komandas. Pa septiņām uzvarām ir "Maccabi FOX", "Panathinaikos Superfoods" un "Himki", savukārt "Žalgiris" ar sešām uzvarām ir septītajā pozīcijā.

Tālāk ar piecām uzvarām seko "Real", "Baskonia" un "Brose", uzreiz aiz pirmā desmitnieka ar četriem panākumiem ir "Lassa" un "Crvena Zvezda mts", bet pa trim uzvarām izcīnījušas "Valencia Basket", "Anadolu Efes", "AX Armani Exchange Olimpia" un "Unicaja" vienības.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!