Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čikāgas "Bulls" komanda pirms savas pirmās spēles Nacionālā Basketbola asociācijas (NBA) jaunajā sezonā palikusi bez uzbrucēja Nikolā Mirotiča, kuram treniņā lauzts žoklis un ir smadzeņu satricinājums, ziņo ESPN.

Treniņa laikā starp Mirotiču un Bobiju Portinsu izcēlās strīds. Sākotnējā vārdu apmaiņa pāraugusi par grūstīšanos, bet uz Spānijas basketbolista darbībām Portinss atbildējis ar boksa cienīgu sitienu, ESPN pavēstījuši aculiecinieki.

Mirotičs tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēja sadragātu žokli un smadzeņu satricinājumu. Drīz pēc tam sportists no slimnīcas izrakstīts, bet, visticamāk, viņam būs nepieciešama operācija un sezonas sākumu Mirotičs izlaidīs.

Trešdien "Bulls" komanda paziņoja, ka diskvalificējusi Portisu uz astoņiem mačiem, bet viņam šajā laikā būs atļauts trenēties kopā ar pārējiem partneriem. Tikmēr Mirotičam, visticamāk, nāksies izlaist 4-6 nedēļas.

26 gadus vecais Mirotičs pagājušajā sezonā vidēji spēlē guva 10,6 unktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas. Vasarā viņš noslēdza jaunu divu gadu līgumu ar "Bulls", kas basketbolistam šajā sezonā garantēja 12,5 miljonu lielus ienākumus.

Mirotičš bija galvenais kandidāts uz "Bulls" ceturtās pozīcijas vietu komandas sākumsastāvā, bet viņa konkurents uz šo vietu bija neviens cits, kā 22 gadus vecais Portiss. Viņš pagājušajā sezonā vidēji spēlē guva 6,8 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas.

"Bulls" NBA jauno sezonu iesāks ceturtdienas vakarā ar spēli Toronto pret vietējo "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!