"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas vienība "Valmiera/ORDO" papildinājusi sastāvu ar vienu no Latvijas U18 izlases līderiem Anriju Mišku. Vienošanās ar Spānijas spēcīgākās līgas (ACB) kluba Fuenlavradas "Montakit" vadību par talantīgā spēka uzbrucēja izīrēšanu Vidzemes klubam panākta uz nākamo – 2017./2018. gada sezonu, informēja Valmieras komanda.

17 gadus vecais un 204 cm garais Miška ir ar labu metienu apveltīts spēka uzbrucējs, kurš pārmaiņus var tikt izmantots arī vieglā uzbrucēja pozīcijā. Pēc vairākām sezonām "Valmiera/ORDO" jaunatnes sistēmā, 2015. gada vasarā viņš kļuva par otro latviešu basketbolistu, kurš noslēdzis līgumu ar Spānijas basketbola grandu "Real Madrid" (iepriekš Kaspars Kambala), bet aizvadīto sezonu Anrijs pavadīja Spānijas ACB kluba "Fuenlabrada" sistēmā, pārstāvot tā fārmkluba "Viten Getafe" rindas Spānijas ceturtajā līgā.

Šovasar Anrijs Miška pārstāvēja Latvijas junioru izlasi Eiropas U18 čempionātā, kurš no 29.jūlija – 6.augustam norisinājās Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Anrijs, spēlējot pie gada vecākiem puišiem, bija viens no Latvijas U18 valstsvienības vadošajiem spēlētājiem, aizvadītajās septiņās spēlēs vidēji mačā izceļoties ar 6.7 gūtajiem punktiem un 4.0 izcīnītajām atlēkušajām bumbām.

Nepilnu mēnesi vēlāk Anrijs piedalījās NBA rīkotajā "Basketball Without Borders" sarīkojumā Telavivā, kurā viņam bija iespēja trenēties NBA leģendas, bijušā Sanantonio "Spurs" centra spēlētāja Deivida Robinsona virsvadībā. Arī iepriekš rūjienietis ir piedalījies dažādās prestižās jauno spēlētāju nometnēs. 2015. gada jūnijā viņš bija starp Itālijas pilsētā Trevīzo notiekošā NBA pirmsdrafta foruma - "Adidas Eurocamp" jaunākajiem dalībniekiem, savukārt 2016. gada sākumā viņš bija viens no diviem Latvijas pārstāvjiem "Jordan Brand Classic" jauno talantu nometnē Londonā.

"Valmiera/ORDO" šobrīd ir spēkā esoši līgumi ar aizsargiem Edmundu Elksni un Jāni Kaufmani, vieglo uzbrucēju Niku Jansonu, centra spēlētājiem Viktoru Iļjinu un Rihardu Adiņu, kā arī virkni U16 un U18 Latvijas izlašu kandidātiem – Anriju Mišku, Ojāru Bērziņu, Raineru Kalniņu, Dāvidu Vīksni, Ņikitu Zadvorniju, Jāni Kāpostu un Danielu Gersonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!