Foto: AFI

Latvijas talantīgais basketbolists Artūrs Žagars sestdien guva 12 punktus Belgradā notiekošā "Adidas Next Generation" turnīra jeb jaunatnes Eirolīgas finālsacensību trešajā mačā, kurā viņa pārstāvētā Spānijas komanda Badalonas "Divina Seguros Joventut" svinēja uzvaru.

Badalonas komanda ar rezultātu 99:77 (29:23, 17:15, 27:21, 26:18) pārspēja Minhenes "Bayern" jaunos basketbolistus.

Žagars šajā duelī laukumā pavadīja 21 minūti un 11 sekundes, kuru laikā realizēja visus četrus divpunktu metienus, vienu no četriem tālmetieniem un vienu no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi kļūdījās, bloķēja vienu metienu, izprovocēja četras piezīmes, četras reizes pārkāpa noteikumus un tika pie 13 efektivitātes koeficienta kontiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām bija spānis Hoels Parra Lopess.

Kā vēstīts, ceturtdien pirmajā mačā Žagars guva 19 punktus un palīdzēja komandai ar 90:78 uzvarēt mājinieci Belgradas "Crvenza zvezda mts" no Serbijas, bet otrajā duelī izcēlās ar desmit punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kas gan neglāba no zaudējuma 82:92 Itālijas komandai Romas "Stellazzurra".

B apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs triumfēja "Stellazzurra", kas iekļuva svētdien gaidāmajā finālā. Tikmēr divas uzvaras bija "Divina Seguros Joventut" jaunajiem basketbolistiem, pie viena panākuma tika "Crvenza zvezda mts" vienība, bet turnīru ar trim zaudējumiem noslēdza "Bayern".

Svētdien finālmačā "Stellazzurra" spēkosies ar Viļņas "Lietuvos rytas" jauno maiņu, kas A apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs.

Janvārī "Divina Seguros Joventut" komandas jaunā maiņa uzvarēja jaunatnes Eirolīgas kvalifikācijas posmā Spānijas pilsētā Lospitaletā. Savukārt Latvijas vienība "VEF Rīga" nepārvarēja Kauņā notikušās kvalifikācijas etapu.

"VEF Rīga" jauniešu Eirolīgā piedalījās jau septīto reizi pēc kārtas un 2015. gada pavasarī spēlēja finālturnīrā, kur bija saņēmuši īpašo ielūgumu jeb "wild card", toreiz tiekot pie vienas uzvaras trijos mačos.

Šogad jauniešu Eirolīgā piedalījās 32 komandas, tostarp vairākas ULEB Eirolīgas un Eirokausa klubu jauniešu vienības. Finālturnīra astoņas komandas kopumā tika noskaidrotas četros atlases turnīros.

Pirms diviem gadiem par turnīra čempionu Spānijas granda Barselonas "Lassa" komandas rindās kļuva Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!