Uzvaras FIBA Eirolīgas basketbola turnīra spēlēs sievietēm trešdien izcīnīja Latvijas basketbolistu Zanes Tamanes, Elīnas Babkinas un Ievas Kubliņas pārstāvētās komandas.

Tamanes un Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas “Fenerbahce” izbraukumā ar rezultātu 86:79 (16:21, 26:22, 26:18, 18:18) pieveica Polijas klubu Polkovices CCC.

Tamane šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, realizējot abus divpunktu metienus un visus četrus soda metienus. Vēl viņa izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva divas kļūdas.

Atgādinām, ka Babkina kādā no treniņiem guva traumu un pagaidām spēlēs piedalīties nevar.

Citā mačā Kubliņas pārstāvētā Francijas vienība "Bourges Basket" ar rezultātu 79:74 pārspēja Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK, kurā spelē Anete Jēkabsone-Žogota

Kubliņa nospēlētājās 26 minūtēs un 17 sekundnēs guva desmit punktus, realizējot četrus no astoņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, taču aizmeta garām divus tālmetienus. Tāpat viņa izcīnīja sešas bumbas zem groziem, trīs reizes rezultatīvi piespēlēja, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, un spēli noslēdza ar piecām personīgajām piezīmēm.

Savukārt Jēkabsone-Žogota šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 15 punktiem, realizējot četrus no septiņiem divpunktu metieniem vienu no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Vēl viņa izcīnīja trīs atlēkušās bumba, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas un saņēma trīs personīgās piezīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!