Foto: Delfi.ee/ Argo Ingver

Par šīs sezonas "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) bronzas medaļu ieguvējiem ceturtdien kļuva Igaunijas komanda "Tartu Universitāte".

Divu vadošo Igaunijas komandu derbijā bronzas sērijas atbildes mačā Tartu klubs savā laukumā ar 67:68 (13:16, 18:17, 14:13, 22:22) piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo", taču divu spēļu summā izcīnīja uzvaru ar 139:128.

Atbildes cīņā "Tartu Universitāte" komandas sastāvā Tomass Mendels un Dominiks Milka. Tikmēr "Kalev"/"Cramo" vienībā, ko varēja uzskatīt par vienu no galvenajām pretendentēm uz BBL titulu, ar 20 punktiem atzīmējās Vitālijs Ļutičs, kamēr 12 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Sedriks Simonss.

Pirmajā mačā Tartu komandai izdevās uzvarēt ar 12 punktu pārsvaru (72:60), bet atbildes cīņa lielākoties ritēja punkts punktā. Līdz ar to "Kalev"/"Cramo" nevienā brīdī tā arī īsti neizdevās apdraudēt pretinieku uzvaru divu spēļu summā.

Jau ziņots, ka trešdien par BBL čempioniem pirmo reizi vēsturē tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu spēļu summā ar 174:162 pieveica citu šīs valsts vienību Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Prieņu-Birštonas komanda iepriekš divas reizes spēlēja BBL finālā, taču abas reizes cieta zaudējumus, atzīstot "Ventspils" un "Šiauliai" pārākumu.

"Pieno žvaigždes" ceļā uz finālu apstādināja "Port of Parnu", "Valmiera"/ORDO un Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas. Savukārt "Vytautas" no turnīra izslēdza "Ogre"/"Kumho Tyre", "Liepāja"/"Triobet" un "Tartu Universitātes" basketbolistus.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas Latvijas komandas "Barons kvartāls", "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet", tomēr visas savos pāros piedzīvoja zaudējumus. Šī ir pirmā reize kopš 2014. gada, kad BBL pusfināls palika bez Latvijas līdzdalības.

BBL regulārajā sezonā sacentās 14 komandas un 12 no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā, apvienojoties ar četrām Baltijas vienībām, kas šosezon spēlēja Eirokausos, bet tur neiekļuva izslēgšanas sacensībās. Šāda iespēja bija dota arī trīskārtējai BBL čempionei "Šiauliai", kas nespēja pārvarēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu, tomēr vienība labprātīgi atteicās no dalības Baltijas turnīrā, jo saskaras ar finansiālām grūtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!