Foto: bbl.net

Igaunijas komandas "Tartu Universitāte" amerikāņu aizsargs Stīvens Kuks atzīts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra/novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju, vēsta BBL.

Kuks sezonas pirmajās četrās spēlēs vidēji iemeta 20,8 punktus, izcīnīja 7,8 atlēkušās bumbas, veica 2,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,5 bumbas. Amerikānis šajos mačos realizēja 53,3% tālmetienu.

Savu rezultatīvāko maču Kuks aizvadīja pret Latvijas komandu "Ogri", kuras grozā sameta 28 punktus, šajā mačā atzīmējoties arī ar 11 atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

BBL čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četriem panākumiem četros mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Tālāk Raplas "AVIS Utilitas" ir trīs uzvaras piecās spēlēs, divus panākumus četros mačos iekrājušas "Port of Parnu" un "Šiauliai", savukārt bez panākumiem pagaidām ir "Betsafe/Liepāja" un Minskas "Cmoki", kas turnīrā spēlē ar otro komandu.

Tikmēr B apakšgrupā vadībā ar četrām uzvarām tikpat spēlēs ir Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet četras uzvaras piecos mačos ir "Tartu Universitātei". Divi panākumi četros mačos ir "Ogrei", kam ar tikpat uzvarām piecās spēlēs seko TTU un "Kalev"/TLU. Viena uzvara piecās cīņās ir Atirau "Barsi" un "Valmiera"/ORDO.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!