Foto: F64

Latvijas basketbola izlases uzbrucēja Jāņa Timmas pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit" komanda ceturtdien VTB Vienotās līgas pusfināla sērijas ceturtajā spēlē izbraukumā ar 71:73 (28:19, 5:19, 20:12, 18:23) piekāpās Maskavas apgabala "Himki", kas sērijā līdz trim uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Šīs sērijas izšķirošā – piektā – spēle notiks svētdien Sanktpēterburgā.

Sanktpēterburgas kluba kapteinis Timma šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus. Latvietis grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no četriem trīspunktniekiem un vienu no trim "sodiņiem".

Tāpat Timmas rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, trīs piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes punkti. Kamēr Latvijas basketbolists bija laukumā, "Zeņit" zaudēja par 11 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais +/- rādītājs komandā.

"Zeņit" basketbolisti šo maču sāka ļoti apņēmīgi, pirmās ceturtdaļas beigās izvirzoties vadībā ar 28:16, tomēr pirmā puslaika turpinājumā viesiem no Sanktpēterburgas bija pamatīgas problēmas iekarot "Himki" grozu. "Zeņit" pirmā puslaika noslēdzošajās 11 minūtēs guva tika piecus punktus, kamēr mājinieki līdz lielajam pārtraukumam pārņēma vadību un atpūtā devās ar piecu punktu pārsvaru – 38:33.

Otrā puslaika sākumā "Zeņit" atkal spēlēja labāk, pārņemot vadību, tomēr nopietnu pārsvaru iekrāt neizdevās. Noslēdzošās pamatlaika minūtes aizritēja punkts punktā, tomēr "Himki" izdevās iegūt pāris punktu vadību, ko arī izdevās nosargāt ar precīzu soda metienu palīdzību.

"Himki" vienībā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Aleksejs Šveds, kamēr "Zeņit" rindās ar 25 punktiem atzīmējās Raiens Tūlsons.

Jau ziņots, ka trešdien kā pirmā Vienotās līgas finālu sasniedza šī turnīra čempione Maskavas CSKA, kas savā pusfināla sērijā pārliecinoši ar 3-0 apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Pēc CSKA iekļūšanas finālā kļuvis oficiāli skaidrs, ka otra fināliste garantēs vietu nākamās sezonas ULEB Eirolīgas sacensībās.

Iepriekš Vienotās līgas ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas komanda ar 3-0 uzvarēja pagājušajā nedēļā par Latvijas čempioni kļuvušo "VEF Rīga" vienību.

Timma "Zeņit" komandā aizvada otro sezonu, bet nesen basketbola apskatnieks Deivids Piks ziņoja, ka latvietis noslēdzis trīs gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) un ULEB Eirolīgas komandu Vitorijas "Baskonia".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011. gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!