Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par aizvadītā gada Eiropas labāko basketbolisti otrdien nosaukta Turcijas komandas Stambulas "Galatasaray Medical Park" un Spānijas izlases spēlētāja Alva Torrensa, vēsta Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa ("FIBA Europe").

Kā ierasts, uzvarētāja tika noteikta līdzjutēju un ekspertu komisijas balsojumā.

Kamēr ekspertu komisija, kuru veidoja sporta žurnālisti un treneri, Torrensu atzina par aizvadītā gada otro labāko spēlētāju, līdzjutēji spānietei atvēlēja pārliecinošu pirmo vietu, ļaujot apsteigt vienu no Krievijas izlases līderēm Mariju Stepanovu.

Balsojuma noslēgumā Torrensa tika pie 0,194 punktiem, bet Stepanova atpalika par 0,013 punktiem.

Trešo vietu balsojumā ieguva cita Krievijas izlases spēlētāja Jeļena Daniločkina, kura tika pie 0,158 punktiem.

"Torrensa ir fantastiska basketboliste un lieliska persona. Ceru, ka šī pelnīti iegūtā balva kalpos par zīmi, ka arī 2012.gads viņai var būt tikpat labs kā 2011.gads," pēc uzvarētājas paziņošanas izteicās "FIBA Europe" prezidents Olafurs Rafnsons.

Pagājušajā sezonā 22 gadus vecā Torrensa palīdzēja Spānijas vienībai Salamankas "Perfumerias Avenida" triumfēt FIBA Eirolīgas turnīrā. Viņa tika nosaukta par finālčetrinieka sacensību vērtīgāko spēlētāju.

Aizvadītās sezonas FIBA Eirolīgas turnīrā Torrensa vidēji ik mačā guva 15,8 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un izpildīja 2,3 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Torrensa pagājušā gada vasarā bija Spānijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur spānietes nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā.

Aizvadītajā vasarā Torrensa pievienojās "Galatasaray Medical Park" komandai, taču šī gada sākumā guva traumu, kuras dēļ viņai nāksies izlaist visu atlikušo sezonu.

Tikmēr par aizvadītā gada labāko Eiropas jauno basketbolisti tika atzīta beļģiete Emma Mēsemane, kura fanu balsojumā ieņēma tikai devīto vietu, taču ekspertu balsojumā ieņemtā pirmā vieta ļāva apsteigt spānieti Keraltu Kasasu.

Balsojuma noslēgumā Mēsemane apsteidza Kasasu tikai par 0,003 punktiem.

Trešo vietu balsojumā ieņēma slovēniete Nika Bariča, kura tika atzīta par 2010.gada labāko Eiropas jauno basketbolisti.

Uz šo balvu varēja pretendēt spēlētājas, kuras dzimušas 1990.gadā un vēlāk.

Kā ziņots, neviena Latvijas basketboliste uz Eiropas gada labākās vai uz gada labākās jaunās basketbolistes titulu nekandidēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!