Foto: DELFI

Pārliecinošu uzvaru Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta otrā posma spēcīgāko komandu sešnieka pēdējā spēlē sestdien izcīnīja "TTT Rīga" basketbolistes, kuras mājās ar rezultātu 89:62 (26:13, 25:12, 23:23, 15:14) pārspēja pēdējo gadu sīvāko pretinieci "Cēsu" vienību.

"TTT Rīga" komanda pārliecinoši aizvadīja pirmās divas ceturtdaļas un pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 51:25. Otrajā puslaikā spēle bija līdzīga, taču "Cēsu" basketbolistēm tā arī neizdevās sadeldēt lielo pārsvaru un uzvaru ar 89:62 svinēja "TTT Rīga" vienība.

Rezultatīvākās spēlētāja uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Ieva Krastiņa un Kate Karlīna Krēsliņa. Savukārt "Cēsu" rindās rezultatīvākā bija Zane Jākobsone, kurai 15 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Tikmēr zaudējumu sestdien piedzīvoja cita Latvijas komanda "TTT Rīga - Juniores", kuras ar rezultātu 64:95 (19:18, 16:29, 13:28, 16:20) pieveica Tallinas 1182 vienību no Igaunijas.

Pretestību Tallinas komandai rīdzinieces spēja vien izrādīt pirmajā spēles ceturtdaļā. Ar otro spēles ceturksni izrāvienu sāka mājinieces, kuras pārsvaru noturēja līdz spēles galam un mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 95:64.

Rezultatīvākā spēlētāja "TTT Rīga - Juniores" rindās ar 18 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Paula Strautmane. Savukārt uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Laina Mesila-Kārmana, kurai 25 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Tikmēr zaudējumu pēdējā mača sekundē piedzīvoja cita Latvijas komanda RSU/"Merks", kura ar rezultātu 65:66 (14:21, 17:15, 19:10, 15:20) piekāpās "Tallinas Universitātes" vienībai no Igaunijas.

Lai gan pirmajā puslaikā labākas bija Tallinas meitenes, tomēr trešajā spēles ceturtdaļā rīdziniecēm izdevās pārsvaru atgūt un izvirzīties vadībā ar četriem punktiem pirms ceturtā spēles nogriežņa. Ceturtajā spēles ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā un ceturkšņa galotnē veiksmīgākas bija RSU/"Merks" basketbolistes. Tomēr pēdējā spēles sekundē tālmetienu realizēja "Tallinas Universitātes" komandā spēlējošā latviete Laura Audere un studentes svinēja uzvaru ar 66:65.

Rezultatīvākā spēlētāja uzvarētāju rindās ar 19 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Laura Audere. Gunai Lagzdiņai seši punkti un arī deviņas atlēkušās bumbas. Savukārt RSU/"Merks rindās rezultatīvākā bija Zane Eglīte kurai 19 punkti, 11 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Otrā posma vadošo komandu sešniekā uzvarētājas ir "TTT Rīga" basketbolistes, kurām 20 panākumi 21 spēlē, bet "Cēsu" basketbolistes ar 17 panākumiem sezonu noslēdza otrajā vietā. 1182 komanda seko ar 16 panākumiem, bet pie 12 uzvarām tikusi "Tallinas Universitāte". Savukārt RSU/"Merks" un "TTT Rīga - Juniores" guvušas pa astoņiem panākumiem.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tika izspēlēts viena apļa turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un sākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām jauns ģenerālsponsors nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempiones titulu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!