Foto: Romualds Vambuts
Latvijas čempiones "TTT Rīga" sestdien guva uzvaru arī otrajā Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) jaunās sezonas mačā, ar rezultātu 68:64 (15:19, 23:13, 13:14, 17:18) pieveicot Ļubļinas AZS UMCS basketbolistes, kas ir pašreizējās Polijas kausa ieguvējas.

Aizvadītajā mačā rīdziniecēm 14 punktus iemeta Aiša Sazerlenda, ar 13 punktiem atzīmējās Sidnija Kārtere, bet attiecīgi 11 un desmit punktus savāca Gunta Baško-Melnbārde un Ieva Krastiņa.

Pirmajā turnīra spēlē "TTT Rīga" piektdien ar 85:48 sagrāva Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas.

Rīgā notiekošā sabraukuma noslēdzošajā mačā Latvijas čempiones svētdien spēkosies ar Kijevas "Avangard" basketbolistēm no Ukrainas, kas piektdien ar 40:79 kapitulēja Slovākijas vienībai Košices "Good Angels", bet sestdien ar 51:54 zaudēja arī Lietuvas komandai Viļņas "Kibirkštis".

Pēc divām kārtām A apakšgrupā pa divām uzvarām izcīnījušas tieši "TTT Rīga" un "Good Angels" vienības.

Cita Latvijas komanda "Vega 1"/"Liepāja" sestdien piedzīvoja minimālu neveiksmi, ar rezultātu 72:74 (14:17, 21:15, 17:20, 20:22) piekāpjoties Astanas "Tigers" no Kazahstānas.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiekošā sabraukuma mačā liepājniecēm ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām palīdzēja Kristīne Silarāja, bet 20 punktus iemeta Ilze Jākobsone, kamēr 12 punktus guva lietuviešu leģionāre Kriste Druskīte.

Pēc Jākobsones tālmetiena pēdējā minūte sākās ar rezultātu 71:71, tomēr visi atlikušie metieni no spēles liepājniecēm bija nesekmīgi un nācās ciest neveiksmi.

Pirms tam piektdien liepājnieces ar 64:77 piekāpās Polijas komandai "Gdynia", bet svētdien viņas sagaida cīņa ar Minskas "Horizont" spēlētājām no Baltkrievijas, kurām arī pagaidām ir divi zaudējumi.

Tikmēr vēl vienā mačā sestdien 14 punktus iemeta Aijas Putniņas pārstāvētā Turcijas vienība "Stambulas Universitāte", kas ar rezultātu 67:77 (18:17, 7:19, 21:14, 21:27) piekāpās Maskavas "Dinamo" basketbolistēm no Krievijas.

Putniņa nospēlēja 36 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trijiem tālmetieniem un trīs no sešiem soda metieniem. Tāpat latviete izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bloķēja trīs metienus un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus.

Pirms tam piektdien Putniņa guva 16 punktus un Stambulas komanda ar rezultātu 75:60 pārspēja "Tigers" basketbolistes. Svētdien Turcijas basketbolistēm gaidāma cīņa ar "Gdynia" spēlētājām no Polijas.

B grupā pa divām uzvarām pagaidām ir Maskavas "Dinamo" un "Gdynia" komandām.

Jaunajā EEWB sezonā sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā, vienībām apakšgrupu fāzē izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam aizvadot vēl pa trīs cīņām. Pēcāk astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas nākamā gada pavasarī notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

Šī čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs šogad noslēdzās ar "Final Four" sacensībām, kurās piedalījās četras labākās līgas komandas.

Kā zināms, pirmajā EEWBL sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!