Foto: F64

Latvijas čempiones "TTT Rīga" basketbolistes svētdien savā laukumā ar pārliecinošu uzvaru noslēdza Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) jaunās sezonas pirmo posmu.

"TTT Rīga" A apakšgrupas mačā ar 100:60 (30:20, 22:6, 26:19, 22:15) pārspēja Kijevas "Avangard" basketbolistes, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs.

Uzvarētājām Anda Eibele guva 17, bet Ieva Krastiņa 15 punktus, kamēr zaudētāju labā 23 punktus sameta Jevgēņijs Spitkovska.

Latvijas basketbolistēm piederēja liels pārsvars un jau pēc pirmā puslaika viņas bija vadībā ar 52:26.

Tikmēr citā spēlē Aijas Putniņas pārstāvētā Turcijas vienība "Stambulas Universitāte" sīvā cīņā ar 60:59 (15:19, 8:18, 19:12, 18:10) uzvarēja Polijas klubu "Gdynia".

Putniņa aizvadīja teicamu spēli, jo 39 nospēlētās minūtēs guva 21 punktu un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kā arī pārtvēra četras pretinieču piespēles.

"TTT Rīga" piektdien ar 85:48 sagrāva Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, bet sestdien ar 68:64 uzveica Ļubļinas AZS UMCS basketbolistes, kas ir pašreizējās Polijas kausa ieguvējas.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas vicečempiones "Vega 1"/"Liepāja" ar 57:70 (24:20, 8:23, 15:10, 10:17) zaudēja Minskas "Horizont" vienībai no Baltkrievijas.

Latvijas galvaspilsētā Rīgā notikušā sabraukuma mačā liepājniecēm ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām palīdzēja lietuviešu leģionāra Kriste Druskīte, bet Ilze Jākobsone guva 13 punktus.

"Vega 1"/"Liepāja" spēli sāka veiksmīgi, izvirzoties vadībā ar 13:6, bet pēc pirmās ceturtdaļas esot priekšā ar četriem punktiem. Tomēr otrajā spēles nogrieznī "Horizont" ātri atspēlējās, bet pēc deviņu punktu izrāviena panāca 38:28, turpinājumā pārsvaru nosargājot.

B apakšgrupas pirmajā mačā "Vega 1"/"Liepāja" piektdien ar 64:77 piekāpās Polijas komandai "Gdynia", bet otrajā mačā sestdien ar 72:74 atzina Kazahstānas vienības Astanas "Tigers" pārākumu.

Tikmēr Aijas Putniņas pārstāvētā Turcijas vienība "Stambulas Universitāte" ar rezultātu 75:60 pārspēja "Tigers", un ar 67:77 zaudēja Maskavas "Dinamo" basketbolistēm no Krievijas.

Jaunajā EEWB sezonā sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā, vienībām apakšgrupu fāzē izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam aizvadot vēl pa trīs cīņām. Pēcāk astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas nākamā gada pavasarī notiks Slovākijas pilsētā Košicē.

Šī čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs šogad noslēdzās ar "Final Four" sacensībām, kurās piedalījās četras labākās līgas komandas.

Kā zināms, pirmajā EEWBL sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!