"TTT Rīga" basketbolistes sestdien Tallinā notiekošā Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta sešu komandu finālturnīra pusfināla cīņā pārliecinoši uzvarēja mājinieču 1182 komandu un iekļuva sacensību finālā, kur spēlēs pret Somijas klubu Lāpenrantas "Catz", kas otra pusfināla duelī pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" vienību.

Latvijas čempiones guva uzvaru ar 87:66 (23:17, 22:11, 14:21, 28:17), sperot soli pretī pērn izcīnītā titula izcīnīšanai.

Uzvarētājām Sidnija Kārtere guva 19, Ieva Krastiņa 15, bet Kristena Mena un Rūta Veidere pa 13 punktiem. Zaudētājām Pirgita Pū un Marita Māringa sameta pa 12 punktiem katra.

"TTT Rīga" spēles pirmajā pusē nespēja iekrāt lielāku pārsvaru, taču otrās ceturtdaļas beigu daļā pēc izrāviena 14:0 tomēr pārsvaru palielināja un atpūtā ejot rīdzinieces bija vadībā ar 45:28. Trešajā ceturtdaļā Igaunijas čempiones spēja starpību samazināt līdz pieciem punktiem (52:47), taču atlikušajā laikā labākas bija Latvijas kluba spēlētājas, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Sestdien vēlāk otra pusfināla duelī "Catz" ar 75:55 (19:17, 24:13, 15:19, 17:5) pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" vienību.

Uzvarētāju labā Dženifera Šlota guva 21 punktu, Čendera Džonsa pievienoja 18 punktus un deviņas izcīnītas atlēkušās bumbas, Elena Reshetko atzīmējās ar 17 punktiem un desmit izcīnītām atlēkušajām bumbām, bet Čandra Herisa iemeta 14 punktus.

"Vega 1"/"Liepāja" sastāvā rezultatīvākā ar 18 punktiem bija Dita Rozenberga, 15 iemeta Ilze Jākobsone, bet desmit pievienoja Ieva Vītola.

Jau ziņots, ka piektdien ceturtdaļfinālā "Vega 1"/"Liepāja" ar 60:55 uzvarēja RSU/"Merks" vienību, bet 1182 ar 75:58 uzvarēja vēl vienu Latvijas klubu "TTT Rīga-Juniores".

"TTT Rīga" un "Catz" kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz iekļuva pusfinālā.

Spēles par medaļām notiks svētdien.

Pērnā gada apvienotā čempionāta uzvarētājas "TTT Rīga" bija labākā šīs sezonas regulārā čempionāta komanda, izcīnot 20 uzvaras tikpat spēlēs. Labāko četriniekā tika arī "Catz", "Vega 1"/"Liepāja" un Tallinas 1182, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru, bet "TTT Rīga-Juniores" un RSU/"Merks" finālturnīrā iekļuva pārspēlēs attiecīgi ar "Latvijas Universitāti" un "Tallinas Universitāti".

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas. Savukārt "Catz" basketbolistes pievienojās otrajā posmā.

Vēlāk šomēnes spēcīgākās valsts vienības sadalīs arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas medaļas. Pirmajos pusfināla mačos otrdien uzvaras guva "TTT Rīga", kas tiekas ar RSU/"Merks", un "Vega 1"/"Liepāja", kurām jāspēlē pret "TTT Rīga-Juniores" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!