Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"TTT Rīga-Juniores" basketbolistes apvienotā Latvijas un Igaunijas čempionāta mačā ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 62:49 (20:6, 15:13, 14:9, 13:21) droši apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU), iesaistoties cīņā par vietu uz otro posmu.

Uzvarētājām 15 punktus sameta Nikola Ozola, bet LU rindās attiecīgi 14 un 13 punktus guva Ieva Stefānija Jundase un Liene Stalidzāne.

Apvienotā čempionāta kopvērtējuma vadībā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir "TTT Rīga", otrajā vietā pirmo posmu ar astoņiem panākumiem deviņos mačos noslēgusi "Vega 1"/"Liepāja", bet tai ar piecām uzvarām astoņos mačos seko RSU, "TTT Rīga-Juniores" komandas un Igaunijas čempioņu Tallinas 1182 mantiniece Raplas "Media".

"Media" savā pirmā posma pēdējā cīņā nedēļas nogalē tiksies ar sacensību pastarīti Latvijas U-16 izlasi, bet RSU un "TTT Rīga-Juniores" spēlētājas nākamajā trešdienā spēkosies savā starpā. Pieņemot, ka "Media" uzvarēs Latvijas kadetes, ja Latvijas klubu savstarpējā mačā labākas būs RSU, otrā posma spēcīgāko komandu vidū iekļūs viņas, bet "TTT Rīga-Juniores" panākuma gadījumā šo vietu nodrošinās "Media".

Vēl pirmo posmu ar piecām uzvarām deviņās cīņās noslēgušas "Tallinas Universitātes" basketbolistes, kas kopvērtējumā dod sesto vietu, seko "Tartu Universitātes" komanda, kas guvusi divas uzvaras astoņos mačos, bet viena uzvara septiņās spēlēs ir "Latvijas Universitātei". Tāpat pie vienas uzvaras tikusi "G4S Noorteliiga", kas jau nospēlējusi visus deviņus dueļus, bet bez uzvarām joprojām ir piecus mačus aizvadījusī Latvijas U-16 izlase.

Šīs sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola līgā ir mainīta izspēles sistēma, jo netiks izspēlēts finālturnīrs ar sešām komandām, tā vietā sezonas izskaņā būs finālčetrinieka sacensības.

Sākotnēji desmit komandas (sešas Latvijas un četras no Igaunijas) savā starpā izspēlē vienu apli, bet pēc tam labākās trīs savā starpā izspēlēs četrus riņķus, turklāt tām pievienosies arī Somijas čempionvienība Lāpenrantas "Catz". Savukārt pārējās septiņas vienības savā starpā cīnīsies divos apļos.

Pēc tam trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas nākamā gada 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

No dalības turnīrā neilgi pirms sacensībām atteicās trīskārtējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempione "Cēsis".

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!