Foto: LETA

"TTT Rīga" komanda trešdien savā laukumā ar rezultātu 85:54 (21:13, 17:18, 26:14, 21:9) pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" vienību Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas pirmajā mačā.

Uzvarētāju sastāvā Zenta Meļņika guva 16 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, 14 iemeta komandas kapteine Ieva Krastiņa, 12 punktus pievienoja Rūta Veidera, ar 11 atzīmējās amerikāniete Sidnija Kārtere, bet astoņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles amerikānietes Kristenas Menas kontā.

"Vega 1"/"Liepāja" rindās 15 punktus pret savu bijušo komandu guva Dita Rozenberga, desmit iemeta Kristīna Petermane, bet deviņi punkti un 12 izcīnītas atlēkušās bumbas Kristīnes Silarājas rēķinā.

"TTT Rīga" otrās ceturtdaļas laikā ieguva 12 punktu pārsvaru, tomēr liepājnieces turpinājumā spēlēja veiksmīgi un līdz puslaika pārtraukumam starpību samazināja līdz septiņiem punktiem.

Trešajā ceturtdaļā rīdzinieces atkal ieguva drošu vadību, pārsvaru palielinot līdz 19 punktiem. Arī spēles noslēdzošajā nogrieznī liepājnieces vairs nespēja izrādīt pretestību Latvijas čempionēm un finālsēriju iesāka ar pamatīgu zaudējumu.

Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām. Otrais mačs sestdien tiks aizvadīts Liepājā, bet trešo reizi basketbolistes nākamajā otrdienā sacentīsies Rīgā.

Šajā sezonā "TTT Rīga" rāda ļoti veiksmīgu sniegumu un pēdējo divu nedēļu laikā tikusi jau pie diviem tituliem vispirms komanda triumfēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, bet pagājušajā svētdienā arī kļuva par pirmo Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas čempioni. Zīmīgi, ka šajos abos turnīros sezonas gaitā rīdzinieces nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.

Tikmēr "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistes LSBL finālu sasniegušas pirmoreiz vēsturē.

Jau ziņots, ka pusfinālos "Vega 1"/"Liepāja" divreiz uzvarēja "TTT-Rīga Juniores", bet "TTT Rīga" pārliecinoši apspēlēja RSU/"Merks" vienību.

Ceturtdien notiks pirmā spēle starp "TTT-Rīga Juniores" un RSU/"Merks" komandām sērijā līdz divām uzvarām cīņā par bronzas medaļām.

Cīņa par Latvijas čempionāta medaļām notiek 25. reizi, bet LSBL izslēgšanas spēles risinās 21. reizi. "TTT Rīga" rēķinā ir 14 čempionu tituli (1992, 1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015), RTU komandas uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpušas piecas reizes, trīs tituli ir "Cēsīm" (2009, 2012, 2013), bet pa vienam - "TTT Rapa" (1999) un "Avantis"/"Turība" (2006).

Kā vēstīts, šosezon pirmo reizi kopš 2011. gada un tikai otro reizi vienpadsmit sezonu laikā izslēgšanas spēlēs nepiedalās sporta kluba ''Cēsis" basketbolistes, kuras ir trīskārtējas Latvijas čempiones.

Iepriekšējos divos gados Latvijas čempionātā triumfēja "TTT Rīga", sudrabu izcīnīja "Cēsis", bet bronzu RSU/"Merks".

Kā zināms, LSBL čempionāta pusfināla dalībnieces noteica pēc rezultātiem pamatturnīrā apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!