Foto: LETA

Daudzkārtējās valsts čempiones basketbolā "TTT Rīga" spēlētājas vēlējušās šī gada Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) finālsērijā uzvarēt trīs mačos, tāpēc komandas galvenais treneris Aigars Nerips pauda prieku, ka tas vienībai izdevies.

"TTT Rīga" otrdien savā laukumā ar 104:59 (29:15, 19:9, 27:21, 29:14) sagrāva "Vega 1"/"Liepāja" komandu, sērijā triumfējot ar 3-0.

"TTT Rīga" piekto gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, bet par Latvijas čempionēm, kopš tiek izspēlētas valsts čempionāta medaļas, kļuva 16.reizi kluba vēsturē.

"Mēs gājām uz rezultātu sērijā 3-0, tāpēc priecājamies, ka to sasniedzām. Abas komandas ir agresīvas, un neskatoties uz to, ka rezultāts pēdējā mačā ir tik liels, cīņas epizodes bija daudz, taču uzvarēja stiprākie un tie bijām mēs," pēc mača žurnālistiem sacīja Nerips.

Trešajā finālsērijā "TTT Rīga" jau pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 48:24, taču arī turpinājumā apgriezienus nesamazināja.

"Pretinieces mūs turpināja presēt un mums nekas neatlika kā skriet un audzēt pārsvaru. Mums šajā sērijā bija izteikts pārsvars centra spēlētāju pozīcijā, kur arī izdarījām akcentus. Varam arī spēlēt uz mazajiem, bet uzdevums bija spēlēt "postā" un spēlēt pēc iespējas tuvāk grozam. Ja mums tādas spēlētājas ir, kurš gan to neizmantotu. Arī pārējām bija rokas vaļā, bija jāmet iekšā brīvie metieni. Sezonas vidū tas ne vienmēr izdevās, taču daudz ir skriets, daudz bijis cīņas. Visu sezonu ir bijis spiediens gan par rezultātiem, gan augstas prasības treniņos. Meitenes ar prasībām ir tikušas galā veiksmīgi, lai gan vēl ir kur pielikt un mūsu vēlme ir to īstenot nākamajā sezonā. Uz to arī iesim," bilda čempionvienības treneris.

Sīvākā finālsērijā bija pirmā cīņa, kurā "TTT Rīga" guva uzvaru vien ar 66:62, bet otrajā mačā uzvarēja ar 84:62.

"Visās trijās spēlēs mums bija svarīgi spēles sākumi, taču pirmajā mačā sākumā bijām pārāk pasīvi, bet pārējos mačos visu izdarījām jau pirmajās divās ceturtdaļās. To, ka Liepāja ir aktīva, zinājām, taču pirmajā mačā tam bijām gatavi tikai teorētiski, līdz ar to nācās plēsties līdz pēdējai minūtei. Treneriem nebija viegli, bet interesanti skatītājiem," sērijas ievadu komentēja Nerips. "Pēdējo spēli gribējām pabeigt uz labas nots, spēlējām no sirds, neviena netaupījās, tāpēc paldies par to meitenēm."

Atšķirībā no pērnās sezonas "TTT Rīga" izcīnīja par vienu titulu mazāk, jo bez LSBL zelta medaļu izcīnīšanas triumfēja arī arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, taču nenosargāja Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas čempionu titulu. Tomēr šosezon rīdzinieces spēlēja arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā, kur izstājās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

"Runājot par sezona kopumā, man kā maksimālistam vairākus mēnešus vilkās līdzi neveiksme FIBA Eirokausā, kur pietrūka trīs punkti, lai turpinātu cīņu. Diemžēl neko pagriezt atpakaļ nevar. Tagad ar kluba valdi un menedžeriem jādomā, kas būs tālāk, taču šādam klubam Latvijā ir jābūt, uz kā turēties sieviešu basketbolam," norādīja Nerips, kurš ir pārliecināts, ka Latvijā būs arī citi ambiciozi klubi.

"Mēs ejam savu ceļu, taču jāskatās jauni virzieni, kur varētu veidoties sezonas spēļu prakse, jo pēc Jaunā gada mums tās pietrūka. Tāpēc labi, ka ir tādi klubi kā Liepājā, jo tas ir vienīgais ceļs kā pievērst uzmanību sieviešu basketbolam un izdzīvot," uzskata Nerips, kurš "TTT Rīga" vada kopš 2009.gada.

Viņš atzina, ka pēc katras sezonas ar kluba vadību sēžas pie sarunu galda un spriež par turpāko sadarbību. "Protams, sezonas laikā šis tas ir pavīdējis arī citur, bet šeit ["TTT Rīga"] viss ir labi, nodrošināti treniņapstākļi un viss pārējais, tāpēc jācenšas pilnveidoties gan kā komandai, gan man kā trenerim," Nerips norādīja, ka neraujas mainīt darbavietu.

Cīņa par Latvijas čempionāta medaļām šogad notika 26.reizi, bet LSBL izslēgšanas spēles risinājās 22.reizi. "TTT Rīga" rēķinā ir 16 čempionu tituli (1992, 1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016 un 2017), RTU komandas uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpušas piecas reizes, trīs tituli ir "Cēsīm" (2009, 2012, 2013), bet pa vienam - "TTT Rapa" (1999) un "Avantis"/"Turība" (2006).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!