Foto: AFI

Par ULEB Eiropas kausa čempioniem trešdien kļuva Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray Odeabank".

Fināla atbildes mačā "Galatasaray Odeabank" savā laukumā ar 78:67 (27:16, 16:19, 18:19, 17:13) pārspēja "Strasbourg" no Francijas, divu spēļu summā triumfējot ar 140:133.

"Galatasaray Odeabank" sastāvā pa 16 punktiem šajā mačā guva Ēriks Makkolums un Stefans Lasmē, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Tieši Lasmē tika nosaukts par Eiropas kausa fināla vērtīgāko basketbolistu. Tikmēr "Strasbourg" rindās arī ar 16 punktiem šajā duelī atzīmējās Mārdijs Kolinss.

Pirms šī mača "Strasbourg" komandai bija četru punktu pārsvars, jo ar šādu handikapu tā uzvarēja iepriekšējā nedēļā notikušajā fināla pirmajā spēlē. Tomēr atbildes mačā jau ar pašu spēles sākuma Stambulas klubs ņēma iniciatīvu savās rokās, izvirzoties vadībā ar 15:2. Tiesa, pēc neveiksmīgā sākuma "Strasbourg" atguvās, bet pirmo puslaiku "Galatasaray Odeabank" noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru - 43:35.

Lai gan otrā puslaika sākumā Turcijas komandai savu handikapu pār pretiniekiem atkal izdevās nedaudz palielināt, nekur tālu mājinieki neatrāvās, bet cīņas beigās uz spēles bija katrs punkts. Sākoties pēdējai pamatlaika minūtei "Galatasaray Odeabank" atradās vadībā ar sešiem punktiem (73:67), kas viņiem deva divu punktu priekšroku arī summā. Šo pārsvaru mājinieki arī nosargāja, neļaujot Francijas komandai mača noslēgumā tikt pie punktiem.

Jau vēstīts, ka abu komandu pirmajā spēlē Strasbūrā uzvaru izcīnīja mājinieki ar 66:62.

Kā ULEB Eiropas kausa uzvarētāji "Galatasaray Odeabank" kvalificējušies nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīram.

"Galatasaray Odeabank" pusfinālā no tālākās cīņas izslēdza Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvēto Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife". Turcijas komanda divu spēļu summā triumfēja ar 170:169.

Savukārt "Strasbourg" pusfinālā divu spēļu summā ar 154:152 pieveica Itālijas komandu Trento "Dolomiti Energia".

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala "Himki", ko tobrīd trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis. "Himki" toreiz ļoti pārliecinoši divu spēļu summā pieveica "Herbalife".

Kā zināms, šosezon pirmoreiz kopš 2002./2003.gada sezonas Latvija nebija pārstāvēta Eiropas otrajā spēcīgākajā basketbola turnīrā. Dalība Eiropas kausā pienācās Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga", tomēr tā jau pagājušās vasaras sākumā pavēstīja, ka šosezon šajā turnīrā nepiedalīsies. Tāpat rīdzinieku vietu neaizņēma arī Latvijas vicečempione "Ventspils".



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!