Foto: FIBA

Latvijas meiteņu U-18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste pēc komandas uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzteica spēlētāju sniegumu – gan savējo, gan pretinieču, un sola, ka mūsu mitenēm spēki ir palikuši arī tālākajai cīņai ceturtdaļfinālā.

Kā ziņojām, Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pārliecinoši uzveica Zviedrijas vienaudzes un turnīra nākamajā kārtā tiksies ar Krievijas izlasi.

"Kopš Eiropas čempionātos spēlējam pēc šīs sistēmas, ceturtās dienas spēles ir īpašas," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Čukste. "Tas ietekmē kvalitāti. Pirms spēles runājām, ka šodien rezultāts ir svarīgāks par visu – ja nevarēsim trāpīt, jācīnās un jāvinnē ar aizsardzību, neļaujot pretiniecēm iemest vairāk par 50 punktiem. Tā arī notika."

"Varēja just, ka zviedrietes bija ļoti nopietni gatavojušās. Viņas aktīvi jauca mūsu tradicionālās sadarbības, centās spēlēt agresīvi. Savu reizi nopelnīja veiksmi metienos – bumba iekrita grozā ar atsitienu. Savukārt mums pietrūka precizitātes, brīžiem emociju," atzīst treneris. "Tomēr svarīgākais ir izdarīts un varbūt pat labi, ka uzvara nāca tik grūti. Pēc spēles nekādas līksmības nav – visi saprotam, ka ceturtdaļfinālā būs jāspēlē labāk."

"Spēlē ar Krieviju izteiktu favorītu nav. Iespējams, pretiniecēm ir mazliet plašāka rotācija, taču arī mums ir pietiekami daudz spēka, lai nospēlētu veiksmīgi. Gatavosimies," sola Čukste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!