Neskatoties uz to, ka lielākā daļa mača tika aizvadīta sešatā, trešdien "Valmiera"/ORDO izcīnīja savu pirmo uzvaru "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) kopš novembra, kamēr "Valka"/"Valga" svarīgā cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā pieveica savu tiešo konkurenti "Jēkabpils".

"Valmiera"/ORDO komanda savā laukumā ar 76:74 (20:20, 10:15, 25:16, 21:23) apspēlēja "Betsafe"/"Liepāja" vienību, pārtraucot 13 zaudējumu sēriju LBL ietvaros.

Uzvarētājiem 30 punktus sameta Edmunds Elksnis, kuram bija arī sešas atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti pārkāpumi, kamēr ar 13 punktiem atzīmējās jaunais Ojārs Bērziņš.

Tikmēr liepājniekiem, kas, neskatoties uz sastāva palikšanu vājākam, joprojām stabili atrodas izslēgšanas turnīra zonā, ar 25 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Mareks Jurevičus, kamēr 23 punktus guva Roberts Krastiņš.

Lielu daļu spēles vadībā atradās liepājnieki un vēl trešās ceturtdaļas beigu daļā viņi bija priekšā ar 51:50, tomēr ielaida nākamos 11 punktus. Pēdējās minūtes gan tāpat ritēja saspringti, "Betsafe"/"Liepāja" vēl vairākas reizes spējot izvirzīties vadībā, tomēr uzvaru valmieriešiem nodrošināja Bērziņš, kurš 11 sekundes pirms pamatlaika beigām trāpīja trejaci.

Savukārt "Valka"/"Valga" savā laukumā ar 72:63 (22:11, 15:23, 18:10, 17:19) apspēlēja "Jēkabpils" vienību.

Rezultatīvākais robežpilsētu komandā ar 19 punktiem bija Māris Ziediņš, bet 12 punktus iemeta Toms Leimanis.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Oskars Virsis.

Pēc šiem mačiem vēl vairāk saasinājusies cīņa par sesto vietu kopvērtējumā un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, "Valka"/"Valga" vienībai apsteidzot "Jēkabpili".

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 19 uzvaras 20 mačos, savukārt ar 15 panākumiem 17 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 14 uzvaras 19 cīņās, bet 14 panākumus 21 duelī guvusi "Ogre".

Piektajā vietā ar astoņām uzvarām 22 cīņās joprojām ir "Betsafe"/"Liepāja", kam ar četrām uzvarām 12 mačos seko "Valka"/"Valga", bet ārpus izslēgšanas turnīra zonas ar septiņām uzvarām 24 mačos ir "Jēkabpils".

Tāpat tuvu pirmajam sešiniekam ir arī "Latvijas Universitāte", kas iekrājusi sešus panākumus 22 mačos.

Savukārt turnīra tabulu noslēdz "Valmiera"/ORDO, kas savākusi četras uzvaras 25 dueļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!